Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Apr.2012, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretučeni Srbin uspešno se oporavlja

KOSOVSKA MITROVICA -

Direktor Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici Milan Jakovljević izjavio je danas da se teško povređeni Vladimir Denović (66) uspešno oporavlja i da nije životno ugrožen.

Jakovljević je u izjavi Tanjugu rekao da su kod Denovića, koji je smešten na hirurškom odeljenju mitrovičke bolnice, konstatovane teške telesne povrede ali da se pacijent uspešno oporavlja i da nije životno ugrožen.

Od većih povreda spasao ga komšija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Denović tvrdi da su ga u nedelju uveče napala i teško povredila trojica Albanaca u Suvom Dolu, nadomak Kosovske Mitrovice.

Povređeni ima prelom tri rebra, povredu glave i poderotine po telu.

Denović je novinarima u bolnici ispričao da su ga trojica Albanaca zaustavila kada se vraćao kući iz Kosovske Mitrovice u selo Suvi Do i da su ga pitali gde ide, nakon čega su fizički nasrnuli na njega.

Od većih povreda, kako je rekao, spasao ga je komšija koji je tog trenutka naišao sa svojim automobilom.

Mešovito srpsko-albansko selo Suvi Do, u kojem živi oko tridesetak srpskih porodica, udaljeno je oko tri kilometra od Kosovske Mitrovice.

Hoti: Moguće da su incidenti etnički motivisani

Regionalni portparol kosovske policije Besim Hoti izjavio je danas da policija ne isključuje da su najnoviji incidenti koji su se dogodili u Kosovskoj Mitrovici etnički motivisani.

Hoti je u izjavi Tanjugu rekao da je još uvek u toku prva faza istrage za ubistvo kosovskog Albanca, koji je juče stradao u svom stanu u severnom delu Mitrovice i da se u okviru istražnog procesa radi na prikupljanju informacija.

"Ostajemo pri tome da je korišćen plastični eksploziv. Još nema nikakvih validnih informacija što se tiče osumnjičenih u ovom slučaju. Ne isključuje se nijedan od mogućih motiva, uključujući i međuetnički motiv," rekao je Hoti.

Policijski portparol je dodao da je policija pokrenula istragu i kada je u pitanju fizički napad na kosovskog Srbina Vladimira Denovića.

"Počinioci ovog kriminalnog akta su još nepoznati, a oštećeni je izjavio da su ga napala najmanje tri lica. I u ovom slučaju su mogući međuetnički motivi. Slučaj istražuju policajci iz severne policijske stanice u Mitrovici," rekao je Hoti.

U Kosovskoj Mitrovici u nedelju je prvo u snažnoj eksploziji stradao kosovski Albanac, a njegovo dvoje dece je lakše povređeno kada je na prozoru stana u kojem je živeo postavljen, prema preliminarnim podacima istrage, plastični eksploziv.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.