Pala Vlada Kosova, raspušten parlament, slede izbori

Izvor: N1 televizija, 10.Maj.2017, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pala Vlada Kosova, raspušten parlament, slede izbori

Većina poslanika Skupštine Kosova podržala je zahev opozicije i izglasala nepoverenje Vladi Ise Mustafe. Predsednik Kosova Hašim Tači potpisao je danas ukaz o raspuštanju Skupštine Kosova, nakon što je prethodno u parlamentu izglasano nepoverenje vladi premijera Ise Mustafe.

Odluka o raspuštanju parlamenta stupa na snagu od dana potpisivanja.

Ranije danas, 115 prisutnih poslanika za zahtev opozicije o nepoverenju Vlade glasalo je 78 poslanika, protiv 34 dok su >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << tri bila uzdržana.

Poslanik Srpske liste Bojan Mitić rekao je agenciji Beta da su poslanici te liste glasali za razrešenje Vlade.

Zahtev za izglasavanje nepoverenja vladi podnela je Inicijativa za Kosovo uz podršku Alijanse za budućnost Kosova i Samoopredeljenja, kao i 12 poslanika iz redova partija na vlasti.

Predsednik Kosova je u obavezi da odmah nakon izlasavanja nepoverenja donese odluku o zakazivanju prevremenih parlamentarnih izbora, najkasnije u roku od 45 dana od izglasavanja nepoverenja.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Pala Vlada Kosova

Izvor: Radio 021, 10.Maj.2017

Većina poslanika Skupštine Kosova podržala je zahtev opozicije i izglasala nepoverenje Vladi Ise Mustafe...Od 115 prisutnih poslanika za zahtev opozicije o nepoverenju Vlade glasalo je 78 poslanika, protiv 34, dok su tri bila uzdržana...Zahtev za izglasavanje nepoverenja vladi podnela je Inicijativa...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.