PROMENE U FSS: Usvojen novi Statut Fudbalskog saveza Srbije

Izvor: HotSport.rs, 31.Avg.2016, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROMENE U FSS: Usvojen novi Statut Fudbalskog saveza Srbije

U Skupštini grada Beograda održana je Druga sednica Skupštine Fudbalskog saveza Srbije 25. saziva za mandatni period 2016 – 2020. na kojoj je bilo prisutno 59 delegata, a Skupštinom je predsedavao Slaviša Kokeza, predsednik Fudbalskog saveza Srbije.
Jednoglasnom odlukom usvojen je novi Statut Fudbalskog saveza Srbije koji ima nekoliko novina. Skupština FSS ubuduće broji 107 članova i čine je predstavnici po strukturi i broju: FS Vojvodine (12), FS Kosova i Metohije (3), FS >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << regiona Istočne Srbije (12), FS regiona Zapadne Srbije (12), Stručno-strukovna organizacija fudbalskih sudija (3), Stručno-strukovna organizacija fudbalskih trenera (3), futsala (1),bazičnog fudbala (1), ženskog fudbala (1), Udruženje fudbalskih reprezentativaca (3). Klubovi Super, Prve lige „Srbija“ i srpskih liga u Skupštini daju najmanje 1/3 članova Skupštine. Prvi put svi regioni daju isti broj delegata, a FS Kosova i Metohije umesto do sada jednog delegata, imaće tri člana Skupštine.

Novim Statutom,Odbor za hitna pitanja FSS koji odlučuje o pitanjima koja spadaju u nadležnost IO FSS između dve sednice IO, a koji zahteva hitno odlučivanje, čine predsednik i šest članova Izvršnog odbora.
Takođe, novim Statuom FSS srpski fudbal dobija Komisiju za etiku. Cilj rada Komisije za etiku je da se fudbalski sport zaštiti od nezakonitih, nemoralnih i neetičkih događanja i metoda rada u organizaciji.
Statutom FSS je predviđeno da FSS može imati sportskog direktora koji obavlja i koordinira sve aktivnosti vezane za nastupe raznih reprezentativnih selekcija, predlaže mere za unapređenje stručnog rada i razvoja u celini na teritoriji FSS i kao takav je odgovoran za sportske rezultate i stručni rad FSS.
Sve regionalne strukture FSS usaglasiće svoje statute sa Statutom FSS.
Na sednici Skupštine izabrana su i tri nova člana IO FSS: Dobroslav Bojović, Dragan Ilić i Zoran Šćepanović koji će da unaprede rad FSS.
The post PROMENE U FSS: Usvojen novi Statut Fudbalskog saveza Srbije appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.