Otvoren vrtić Plava ptica na Ceraku

Izvor: Studio B, 06.Sep.2011, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren vrtić "Plava ptica" na Ceraku

Dragan Đilas, gradonačelnik Beograda, posetio je mališane u novosagrađenom vrtiću „Plava ptica" u naselju „Cerak 2".

Novoizgrađeni vrtić ima bruto površinu od 1.743 kvadrata i kapacitet za pet jaslenih i četiri vrtićke grupe. Na osnovu završenog konkursa za 2011/2012. godinu upisano je 220 dece, 80 jaslenog i 140 vrtićkog uzrasta. Ovaj objekat podjednako je dostupan mališanima koji žive na Čukarici i u Rakovici.

- Otkako je ova gradska uprava preuzela >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << upravljanje gradom izgrađeno je, računajući vrtić u opštini Istok na Kosovu i Metohiji, ukupno 30 vrtića. Do kraja govine biće izgraćeno tri, a do sredine iduće godine još tri vrtića, ukupno 36 objekata. Već sada su obezbećena mesta u vrtićima za sve mališane čija su oba roditelja zaposlena, a to je bio jedan od gorućih problema na početku našeg mandata. Grad Beograd dosta ulaže u dečju zaštitu i moram reći da je ulaganje u dečju zaštitu i obrazovanje najlepše i najpametnije ulaganje - rekao je Dragan Đilas.

Vrtić je kompletno opremljen nameštajem, didaktičkom materijalom, savremenim mobilijarom za dvorište i svim drugim elementima za rad. U ovom vrtiću radiće se kompletna individualizacija sa svakim detetom, što podrazumeva negovanje njegovih sposobnosti do maksimuma, bilo da je reč o nadarenom ili detetu sa teškoćama u psihofizičkom rastu i razvoju. Osim toga, vrtić poseduje dve distributivne kuhinje, jednu u delu gde borave deca vrtićkog uzrasta, a drugu u jaslenom delu, koja je istovremeno projektovana tako da može biti i mlečna kuhinja, ukoliko u ovom vrtiću bude beba mlađih od godinu dana. Inače, povezanost ove dve kuhinje omogućena je liftom za distribuciju hrane, što je u skladu sa principima higijenskog pripremanja i distribucije hrane u ustanovama u kojima borave deca.

Grad je, izgradnjom novih vrtića tokom 2009, 2010. i 2011. godine obezbedio dodatnih 5.250 mesta za beogradske mališane. Od 1. septembra 2011. na celodnevnom boravku u vrtićima prvi put je 9.925 dece jaslenog i vrtićkog uzrasta, od jedne do pet i po godina.

Ovih dana, Ostružnica je dobila vrtić koji je potpuno priveden nameni i u njemu će boraviti najmanje 80 dece iz ovog naselja. Od 1. septembra počeo je sa radom i vrtić „Anastasja" u Lazarevcu, gde je već prvog dana bilo 40 najmlađih Lazarevčana, uzrasta od jedne do pet i po godina. Do kraja godine očekuje se otvaranje vrtića u Velikom Mokrom Lugu, Rakovici i Barajevu.

Obilasku vrtića prisustvovali su i: Aleksandar Bijelić, gradski menadžer, Marko Blagojević, direktor Agencije za investicije i stanovanje, Ljiljana Jovčić, gradska sekretarka za dečju zaštitu, i Milan Tlačinac, predsednik opštine Čukarica.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ĐILAS PRISUSTVOVAO OTVARANJU NOVOG VRTIĆA U NASELJU CERAK 2

Izvor: Kurir, 06.Sep.2011

BEOGRAD- Dragan Đilas, gradonačelnik Beograda, posetio je mališane u novosagrađenom vrtiću „Plava ptica” u naselju „Cerak 2”...Novoizgrađeni vrtić ima bruto površinu od 1.743 kvadrata i kapacitet za pet jaslenih i četiri vrtićke grupe. Na osnovu završenog konkursa za...

Nastavak na Kurir...

Vrtić "Plava ptica" na Ceraku otvoren za 240 mališana

Izvor: Blic, 06.Sep.2011

Vrtić "Plava ptica" u naselju Cerak od danas je otvoren za 240 mališana uzrasta od 12 meseci do 6 godina. Dobrodošlicu su deci poželeli gradonačelnik Dragan Đilas i Ljiljana Jovčić, gradska sekretarka za dečju zaštitu. ..- Ovo je sigurno najlepše obdanište koje smo napravili u Beogradu u...

Nastavak na Blic...

Obdanište po meri mališana

Izvor: Danas, 07.Sep.2011, 00:38

U naselju Cerak vinogradi juče je otvoren vrtić „Plava ptica“ . Otvaranju je prisustvovao i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas. U vrtić je upisano 220 mališana i to 80 jaslenog i 140 vrtićkog uzrasta. Objekat je podjednako dostupan mališanima koji žive na Čukarici i u Rakovici.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.