Našon: Izrael neće proznati Kosovo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Nov.2018, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Našon: Izrael neće proznati Kosovo

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Izraela Emanuel Našon rekao je da je pozicija Izraela jasna odnosno da ta zemlja nije priznala Kosovo i da to ni ne planira.

"Nismo priznali Kosovo, i koliko znam naš stav po tom pitanju se neće promeniti", rekao je Našon srpskim medijima u Izraelu te ocenio da su odnosi Izraela i Srbije odlični, preneo je Blic. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Osvrćući se na glasanje Srbije u UN po pitanju Palestine, Našon je rekao da "od prijatelja očekuju da glasaju prijateljski" i da "ko god priznaje Palestinu, ne čini uslugu mirovnim pregovorima između Palestine i Izraela".

"Priznanje Palestine ne pomaže pregovorima, tako da svaki korak, kao što je priznanje ili otvaranje palestinske ambasade u određenoj zemlji odlaže mirovno rešenje, i to bi svi trebalo da znaju", zaključio je izraelski portparol.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.