Marko Ðurić: Ključno osnivanje Zajednice srpskih opština

Izvor: Kurir, 14.Feb.2015, 07:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marko Ðurić: Ključno osnivanje Zajednice srpskih opština

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić rekao je juče da je veoma značajno konstituisanje Zajednice srpskih opština i upozorio na krizu poverenja u pokrajinskoj vladi. Inače, Ðurić se juče sastao s ambasadorom Letonije Ivarsom Pindursom.

- U nastavku procesa normalizacije odnosa Beograda i Prištine ključno je pitanje konstituisanja ZSO - istakao je Ðurić.

On je ukazao na krizu poverenja u >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Vladi Kosova, nastaloj zbog jednostrane odluke o smenjivanju ministra Aleksandra Jablanovića i oklevanja albanskih partnera da primene ono na šta su se obavezali koalicionim sporazumom sa listom Srpska. Ðurić je ambasadora Pindursa, čija zemlja u prvoj polovini ove godine predsedava EU, upoznao s detaljima dogovora Beograda i Prištine o pravosuđu, kao i s političkom situacijom na Kosovu i Metohiji

(D. L.)

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.