Ðurić: Ključno konstituisanje ZSO

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Feb.2015, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ðurić: Ključno konstituisanje ZSO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić u razgovoru sa ambasadorom Letonije Ivarsom Pindursom istakao je značaj konstituisanja Zajednice srpskih opština i upozorio na krizu poverenja u pokrajinskoj vladi.

"U nastavku procesa normalizacije odnosa Beograda i Prištine, ključno je pitanje konstituisanja Zajednice srpskih opština", istakao je Ðurić tokom sastanka sa ambasadorom Letonije, navedeno je u saopštenju Kancelarije za KiM.

Ðurić je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ukazao na krizu poverenja u pokrajinskoj vladi, nastaloj zbog jednostrane odluke o smenjivanju ministra Aleksandra Jablanovića i zbog oklevanja albanskih partnera da primene ono na šta su se obavezali koalicionim sporazumom sa listom "Srpska", navedeno je u saoštenju.

Ðurić je ambasadora Pindursa, čija zemlja u prvoj polovini ove godine predsedava Evropskom unijom, upoznao sa detaljima dogovora Beograda i Prištine o pravosuđu, kao i sa političkom situacijom na Kosovu i Metohiji.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.