Američki komandant: Amerikanci se ne povlače sa Kosova

Izvor: Blic, 04.Jan.2012, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki komandant: Amerikanci se ne povlače sa Kosova

Priština - Komandant snaga Sjedinjenih Američkih Država u okviru Kfora, pukovnik Džefri Lajten izjavio je da se američki vojnici neće u 2012. godini povući sa Kosova.

U izjavi za RTV Tema iz Uroševca, koju prenosi portal Koha.net, Lajten je izjavio da je sigurno da će sadašnji sastav snaga SAD u okviru Kfora biti na Kosovu do septembra 2012. i da će one biti zamenjene snagama koje će na Kosovu biti do juna 2013. .

- To je ono što ja znam sigurno - kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je on.

Pukovnik je rekao da je sasvim normalno da Amerikanci jednog dana napuste Kosovo, kao i da razume uznemirenje gradjana na Kosovu zbog toga pošto su njihove nade vezane za SAD.

Povodom tvrdnji da se na Kosovu povećava broj američkih vojnika koji dolaze iz Turske, Lajten je kazao da "u kampu Bonstil nema povećanja broja američkih vojnika koji dolaze iz Turske".

Ljudi koji će preuzeti odgovornost od mene su iz Južne Karoline i oni će biti 16. kontigent američkog Kfora na Kosovu, kazao je on.

Trenutno je na Kosovu 1.477 američkih vojnika u sastavu Kfora. Oni su smešteni u kampu Bonstil i u kampu Noting hil, kod Leposavića.

Mediji su poslednjih dana pisali da će se vojnici SAD povući sa Kosova, a da je moguće da će umesto njih u bazu Bondstil kod Uroševca doći turski vojnici.

Povezane vesti: Slecinger: Srbija ne može i u EU i da zadrži Kosovo

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lajten: SAD se ne povlače iz Kfora

Izvor: B92, 04.Jan.2012

Priština -- Komandant američkih snaga u Kforu, pukovnik Džefri Lajten izjavio je da se američki vojnici neće u 2012. povući sa Kosova...U izjavi za RTV Tema iz Uroševca, koju prenosi portal Koha.net, Lajten je izjavio da je sigurno da će sadašnji sastav snaga SAD u Kforu biti na Kosovu do septembra...

Nastavak na B92...

Amerikanci se ne povlače sa Kosova

Izvor: Beta, 04.Jan.2012

PRIŠTINA, 4. januara 2012. (Beta) - Komandant snaga Sjedinjenih Američkih Država u okviru Kfora, pukovnik Džefri Lajten izjavio je da se američki vojnici neće u 2012. godini povući sa Kosova...U i.

Nastavak na Beta...

Lajten: SAD se ne povlače iz Kfora

Izvor: Vesti-online.com, 04.Jan.2012

Komandant američkih snaga u okviru Kfora, pukovnik Džefri Lajten izjavio je da se američki vojnici neće u 2012. povući sa Kosova.

Nastavak na Vesti-online.com...

Layton: Američki vojnici ne napuštaju KFOR

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Jan.2012

Komandant snaga Sjedinjenih Američkih Država u okviru KFOR-a, pukovnik Jeffry  Layton izjavio je da se američki vojnici neće u 2012. godini povući sa Kosova. U izjavi za RTV Tema iz Uroševca, koju prenosi portal Koha.net, on je rekao  da je sigurno da će sadašnji sastav snaga SAD u okviru...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Lajten: Američki vojnici se ne povlače sa Kosova

Izvor: Večernje novosti, 04.Jan.2012

Komandant snaga SAD u okviru Kfora, pukovnik Džefri Lajten, izjavio je da se američki vojnici neće povući sa Kosova ove godine

Nastavak na Večernje novosti...

Američki vojnici neće se povući sa Kosova

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Jan.2012

BEOGRAD- Američki vojnici neće se povući sa Kosova ove godine uprkos činjenici da u vojnom budžetu SAD više nema sredstava za održavanje i obnavljanje objekata u bazi "Bondstil" kod Uroševca, rekao je komandant američkih snaga u okviru Kfora Džefri Lajten.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.