LDP:Država bez rešenja za Vojvodinu

Izvor: B92, 05.Sep.2011, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP:Država bez rešenja za Vojvodinu

Beograd, Novi Sad -- Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da je nemoguće rešiti probleme Vojvodine dok Srbija ne postane prava demokratska država.

Jovanović je na konferenciji za novinare u Novom Sadu rekao da je Srbiji potrebna podrška Vojvodine kako bi se cela zemlja demokratizovala i kako bi se stvorili uslovi za rešavanje problema s kojima se suočava Vojvodina.

"Ne možemo imati normalnu demokratsku Vojvodinu u Srbiji koja samu sebe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neprestano kosovizuje", kazao je Jovanović.

Jovanović je ocenio da ni budući zakon o svojini neće suštinski pomoći Vojvodini, jer ni sami članovi Radne grupe za izradu tog zakona nisu upoznati sa njegovom sadržinom. To isto, dodao je Jovanović, važi i za zakon o restituciji.

Prema njegovim rečima, u okvirima sadašnjeg Ustava Srbije nemoguća je demokratizacija države.

Potpredsednik LDP-a Dušan Mijić najavio je da će ta stranka u narednom periodu biti mnogo više angažovana u Vojvodini.

LDP je danas u Novom Sadu održao sednicu Političkog saveta stranke.

Jovanović: "Maskiraju realnost"

Lider LDP-a Čedomir Jovanović kaže da su političke partije već krenule u izbornu trku, iako uglavnom nemaju nikakav precizan politički i ekonomski plan.

Zato su, navodi Jovanović, kampanje uglavnom srozane na kulise za Potemkinova sela, umirujuće, a očigledno neodržive poruke sopstvenim biračima i besomučne skupe akcije krečenja Srbije i maskiranja realnosti.

On je dodao da LDP ima konkretan program i energiju da postigne što bolji rezultat u odnosu na prethodne izbore.

Jovanović je istakao da ne treba trošiti i sadašnjost i budućnost Srbije na "neodrživu i nemoguću politiku", što, kako je rekao, "strašno košta".

"Ustupak Dinkiću i usvajanje takozvanog zakona o fiskalnoj decentralizaciji košta preko 400 miliona evra, ustupak PUPS-u iz 2008. godine koštao je 500 miliona evra i izazvao je skok evra sa 75 na preko 90 dinara...", kazao je Jovanović.

Govoreći o Kosovu i Metohiji, lider LDP je istakao da "ne postoji nikakva šansa da Srbija upravlja Kosovom i da to svi znaju od juna 1999. godine".

"Bilo je jasno i godinama pre toga da će se Miloševićeva politika prema kosovskim problemima završiti takvim rezultatom. Tu ne pomaže jedna rečenica u preambuli Ustava. Politika i Kosovo i Evropa je preskupa fikcija", smatra Jovanović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jovanović: Zakon o javnoj svojini traže komesari iz Brisela

Izvor: Blic, 05.Sep.2011

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas u Novom Sadu da se zakoni o javnoj svojini i restituciji u Srbiji donose isključivo na zahtev „komesara iz Brisela“, a ne zbog toga da se napravi suštinski zaokret i napredak naše zemlje...„Ti zakoni su isključivo...

Nastavak na Blic...

Egereši: Vojvodini preti bankrot

Izvor: B92, 06.Sep.2011, 01:15

Novi Sad -- Šandor Egereši, predsednik Skupštine Vojvodine, kaže da je tačno da je vojvođanska privreda pred bankrotstvom jer novac iz republičkog budžeta ne pristiže..."Mi se moramo s tim suočiti", dodaje on i navodi da bi trebalo da preduzmemo konkretne korake zajedno sa Republičkom vladom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.