Izvor: S media, 25.Sep.2012, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo: Gradi se najveća džamija na Balkanu!

Predsednik Islamske zajednice na Kosovu Naim Trnava najavio je da će 4. oktobra biti položen kamen-temeljac za džamiju u Prištini, koja će najverovatnije biti najveća na Balkanu i čija izgradnja će trajati nekoliko godina.

Džamija će zauzimati površinu od 8.000 kvadratnih metara, a njena izgradnja koštaće oko 20 miliona evra, kazao je on i dodao da već godinama postoji velika potreba da se u Prištini izgradi džamija većih gabarita.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
Prema njegovim rečima, zemljište je već određeno i u toku su pripreme i aktivnosti kako bi izgradnja počela neposredno nakon postavljanja kamena-temeljca.

Džamija će imati četiri minareta i 50 kubeta, a svaka od četiri minareta će imati po tri šerefe, odnosno prostori odakle imami uče ezan.

Trnava navodi i da na Kosovu postoji velika potreba za izgradnjom novih džamija jer postojeće ne zadovoljavaju potrebe muslimanskih vernika.

On je u izjavi "Anadoliji" rekao da je Islamska zajednica na Kosovu tražila da državne vlasti snose financijske troškove za izgradnju džamije, a koji će iznositi oko 20 miliona evra.

Trnava, međuitm, napominje da će biti otvorena posebna predstavništva na Kosovu za sve one koji žele da financijski doprinesu izgradnji nove džamije.

Poglavar kosovskih muslimana je istakao da očekuju da će muslimani širom sveta, a posebno iz Turske, svojim doprinosima pomoći u izgradnji, verovatno, do sada najveće džamije na Balkanu.

(Tanjug)

Foto: Ilustracija, Guliver/Thinksock
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Prištini grade najveću džamiju na Balkanu

Izvor: Blic, 25.Sep.2012

Predsednik Islamske zajednice na Kosovu Naim Trnava najavio je da će 4. oktobra biti položen kamen-temeljac za džamiju u Prištini, koja će najverovatnije biti najveća na Balkanu i čija izgradnja će trajati nekoliko godina...Džamija će zauzimati površinu od 8.000 kvadratnih metara, a njena...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.