Počinje izgradnja Bošove fabrike u Pećincima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Sep.2012, 03:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje izgradnja Bošove fabrike u Pećincima

PEĆINCI -

Predstavnici kompanije Boš, premijer Srbije Ivica Dačić i ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić zajednički su danas u Pećincima postavili kamen temeljac za gradnju nove fabrike te kompanije u koju će u narednih sedam godina biti uloženo oko 70 miliona evra, a zaposliće 620 radnika.

Boš je u decembru prošle godine potpisao ugovor za izgradnju fabrike u Pećincima za prozivodnju sistema brisača za automobile, proizvodnih kapaciteta od oko 22.000 metara >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kvadratnih.

Predsednik Vlade Srbije istakao je da Srbija očekuje novi talas investicija i to pre svega u proizvodnju zasnovanu na savremenim tehnologijama i znanju.

Prema njegovim rečima, razvoj infrastrukture i savremenih znanja, koje svetska privreda traži, moraju biti predmet ozbiljnih investicija države.

"Vlada će biti posvećena stvaranju boljeg poslovnog ambijenta, koji će našim postojećim, ali i budućim preduzećima obezbediti bolje uslove za rad u odnosu na zemlje iz našeg okruženja", rekao je premijer.

Ministar Dinkić naglasio je da dolazak Boša u Srbiju predstavlja nastavak vladine strategije da Srbija bude centar automobilske industrije u regionu.

On je ukazao da izgradnja ove fabrike nije kraj planova Boša u Srbiji, pošto je ta kompanija uzela zemljište u Pećincima na kome postoji mogućnost da se proizvodnja utrostruči u odnosu na početni kapacitet.

Dinkić je najavio da će vlada stimulisati Boš da dodatno investira u Srbiju i zaposli još ljudi, a plan je da jednog dana više hiljada ljudi dobije posao u toj kompaniji kroz dalji razvoj infrastrukture i unapređenje poslovne klime.

Ministar finansija i privrede je istakao i da vlada sa ovom investicijom nema nameru da stane i da već razgovara sa drugim proizvođačima u oblasti automobilske industrije.

On je najavio da će sa dva od njih u narednim sedmicama i mesecima biti zaključeni ugovori za fabrike u Srbiji.

Direktorka kompanije Boš za Srbiju Jovanka Jovanović precizirala je da će u prvoj fazi, do sredine naredne godine, u Pećincima biti izgrađeni pogoni i kancelarijski prostori i da bi probna proizvodnja trebalo da počne polovinom 2013. a serijska početkom 2014. godine.

Nemački industrijski gigant Boš sada posluje u oko 60 zemalja širom sveta, zapošljava blizu 300.000 ljudi, a 2011. je ostvario promet od 51,5 milijardi evra.

Boš svake godine, zahvaljujući svojim stručnim timovima, prijavi 3.800 patenata i uloži više od 3,5 milijarde evra u istraživanje i razvoj.

Kompanija je veoma poznata po proizvodima koji se masovno ugrađuju u automobile, a nudi, osim toga, niz drugih proizvoda i usluga, kao što su industrijska tehnologija, električni ručni alati, sigurnosna rešenja i aparati za domaćinstvo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dolazak Boša istorijska šansa za Pećince

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 25.Sep.2012

ADVERTISER-SERBIA.COM / PEĆINCI - U Pećincima će danas biti položen kamen temeljac za gradnju nove fabrike koja je ujedno i prvi proizvodni pogon koji kompanija Boš gradi u Srbiji, a svečanosti će prisustvovati premijer Srbije Ivica Dačić i ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić>>> (Ključne...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Boš počeo izgradnju fabrike u Pećincima

Izvor: Kurir, 25.Sep.2012

U prvoj fazi biće izgrađeno 22.000 kvadratnih metara proizvodnog prostora, a probna proizvodnja počeće u drugoj polovini 2013. godine, kada će biti zaposleno 60 radnika, rekla direktorka Boša u Srbiji Jovanka Jovanović..PEĆINCI - Nemačka kampanija Boš postavila je danas u Pećincima, 30 kilometara...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.