Kosovo: Etnički motivi mogući

Izvor: B92, 09.Apr.2012, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo: Etnički motivi mogući

Kosovska Mitrovica -- Regionalni portparol kosovske policije Besim Hoti izjavio da policija ne odbacuje mogućnost da su najnoviji incidenti u Kosovskoj Mitrovici etnički motivisani.

Hoti je u izjavi Tanjugu rekao da još traje prva faza istrage ubistva kosovskog Albanca koji je juče stradao u svom stanu u severnom delu Mitrovice i da se u okviru istražnog procesa radi na prikupljanju informacija.

"Ostajemo pri >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tome da je korišćen plastični ekploziv. Još nema nikakvih validnih informacija što se tiče osumnjičenih u ovom slučaju. Ne isključuje se nijedan od mogućih motiva, uključujući i međuetnički motiv", rekao je Hoti.

Policijski portparol je dodao da je policija pokrenula istragu i kada je u pitanju fizički napad na kosovskog Srbina koji se dogodio sinoć u Suvom Dolu nadomak Kosovske Mitrovice.

"Počinioci ovog kriminalnog akta su još nepoznati, a oštećeni je izjavio da su ga napala najmanje tri lica. I u ovom slučaju su mogući međuetnički motivi. Slučaj istražuju policajci iz severne policijske stanice u Mitrovici", rekao je Hoti.

U Kosovskoj Mitrovici u nedelju je prvo u snažnoj eksploziji stradao kosovski Albanac, a njegovo dvoje dece je lakše povređeno kada je na prozoru stana u kojem je živeo postavljen, prema preliminarnim podacima istrage, plastični eksploziv.

Nakon toga, na putu prema svojoj kući napadnut je kosovski Srbin Vladimir Denović (66), koji je zadobio teške telesne povrede, koje su mu, prema njegovoj tvrdnji, nanela trojica Albanaca.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.