Haradinajev brat preti: Ako izruče Ramuša...

Izvor: Mondo, 08.Apr.2017, 00:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinajev brat preti: Ako izruče Ramuša...

Poslanik Skupštine Kosova, Daut Haradinaj koji je brat lidera Alijanse za budućnost Kosova i bivšeg premijera Ramuša Haradinaja, izjavio je da na Kosovu neće biti ni jednog Srbina, ukoliko Ramuš bude iz Francuske izručen Srbiji.

Foto: AP/Jean-Francois Badias

Gostujući u emisiji "Infobox" TV Dukađini, Haradinaj je pretio i ratom ukoliko sud u Kolmaru, u Francuskoj, donese odluku o izručenju Ramuša Haradinaja Srbiji.

"Mogu nas uvesti u rat, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ništa drugo. Ja za druge ne znam, ali znam za sebe: ako pogreše i ako to urade (izruče Haradinaja) treba da budu spremni za ozbiljnije teme. Ako žele Kosovo etnički bez Srba, onda neka se šale", rekao je Daut Haradinaj.

Apelacioni sud u Kolmaru odlučio je u četvrtak da Haradinaj ostane u Francuskoji čeka naredno ročište, 27. aprila, na kojem i sud trebalo da se donese odluku o zahtevu Srbije za njegovo izručenje.

Haradinaj je juče posle završetka ročišta rekao da očekuje da će 27. aprila biti oslobođen.

U izjavi za prištinske medije, Haradinaj je pozvao svoje pristalice da budu mirni jer smatra da je "pravda u celosti na njegovoj strani".

"Nema razloga da nam ne izruče Haradinaja"

Haradinaj je optužen za ratne zločine na Kosovu tokom rata 1998. i 1999. godine, dok je uhapšen 4. januara na aerodromu u Bazelu, po Interpolovoj poternici Srbije zbog optužbi za ratne zločine.

Francuski sud ga je 12. januara pustio iz prtivora ali uslovno, da u Francuskoj sačeka konačnu odluku o izručenju.

Novi dokazi: Klanje žena, silovanje neveste...

Haradinaja je 2012. godine Haški tribunal za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji oslobodio optužbe za ratni zločin.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.