Đurić osudio Haradinajeve pretnje

Izvor: RTS, 08.Apr.2017, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić osudio Haradinajeve pretnje

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić najoštrije je osudio pretnje poslanika Alijanse za budućnost Kosova, Dauta Haradinaja, koji je zapretio ratom i etničkim čišćenjem Srba na Kosovu ukoliko njegov brat Ramuš bude izručen iz Francuske srpskim vlastima koje ga terete za ratni zločin.
"Najoštrije osuđujem nove pretnje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koje dolaze na račun desetkovanog i ojađenog naroda na Kosovu i Metohiji. Podsećam na sva stradanja koja su naših ljudi koja su uvek počinjala zaoštrenom retorikom, prošli. Podsetio bih na Njegoševu 'Kome zakon leži u topuzu tragovi mu smrde nečovještvom'", rekao je Đurić Tanjugu.
Đurić je zatražio od međunarodnih predstavnika i institucija da osude verbalno nasilje nad Srbima, koje je uvek, kako kaže, prvi korak ka ozbiljnim nasrtajima.
"Smatram da je neophodno da se na Kosovu i Metohiji stvara atmosfera tolerancije i međusobnog poštovanja, a ne mržnje i podsticanja na nasilja", poručio je Đurić.
Daut Haradinaj je na televiziji Dukađini zapretio ratom i etničkim čišćenjem Srba na Kosovu ukoliko njegov brat Ramuš bude izručen iz Francuske u Srbiju, koja ga tereti za ratne zločine.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đurić osudio Haradinajeve pretnje, međunarodna zajednica da osudi nasilje nad Srbima

Izvor: Blic, 08.Apr.2017

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić najoštrije je osudio pretnje poslanika Alijanse za budućnost Kosova Dauta Haradinaja, koji je zapretio ratom i etničkim čišćenjem Srba na Kosovu ukoliko njegov brat Ramuš bude izručen iz Francuske srpskim vlastima koje ga terete za ratni...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.