Haradinaj: Rješenje za Kosovo su prijevremeni izbori

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Feb.2016, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Rješenje za Kosovo su prijevremeni izbori

Lider Alijanse za budućnost Kosova, Ramuš Haradinaj, izjavio je za RSE da su prijevremeni izbori jedino moguće rješenje političkoj krizi na Kosovu, a oni bi spriječili „dalju degradaciju zemlje“.

 „Ne smijemo gubiti vrijeme, jer vremena nemamo, i moramo  djelovati što prije. U ovom slučaju mora reagirati predsjednica zemlje“, kazao je on.

Kako je istaknuo, degradacija u zemlji, korupcija, loša ekonomija, nedostatak investicija i novih radnih mjesta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << slaba sigurnost , ali i odluka Ustavnog suda o tome da jedan od briselskih sporazuma nije u skladu sa Ustavom, govori o tome da je „vrijeme da vlada Kosova podnese ostavku“.

Haradinaj malo vjeruje u to da razgovori predsjednice, Atifete Jahjage, sa političkim liderima mogu pomoći u rješavanju krize, te je istaknuo da je njegov prijedlog, tokom sastanka u ponedjeljak, bio da se održe prijevremeni izbori, kada bi građani istovremeno glasali i za predsjednika države, s obzirom da Jahjagi ističe mandat ove godine.

„Na protestima 17. februara, u obrani države tražićemo ostavku vlade koja je prekršila položenu zakletvu za Republiku“, zaključio je Haradinaj.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Izbori

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.