Haradinaj: Granice i teritorija nisu tema

Izvor: N1 televizija, 29.Avg.2018, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Granice i teritorija nisu tema

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj ponovio je svoj i stav Vlade Kosova da su nemoguće podela Kosova i promena granica, prenosi Zeri.

Pozicija vlade i moja je ova: težimo pravno obavezujućem sporazumu između dve države, recipročnom priznanju Kosova i Srbije, rekao je Haradinaj.

“Granice i teritorija nisu tema diskusija, niko na Kosovu nema mandat da o tome diskutuje. Granice i teritorija u ovom slučaju su korak nazad za >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Kosovo, destabilizuju region i to jedino odgovara predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, niko drugi nema u tome interes”, smatra Haradinaj.

Komentarišući nedavne izjave kosovskog predsednika Hašima Tačija na tu temu, Haradinaj ih je protumačio kao neku vrstu odgovora na ono što se govori u Beogradu.

“To će svakako biti razjašnjeno u budućnosti, ali nemoguće je da neko pregovara o granicama i teritoriji Kosova”, rekao je Haradinaj.

Tači: Neće biti podele, ostalo su lažne vesti

Tači je istovremeno na svom Fesjbuk nalogu poručio da neće biti podele ili razmene teritorija između Srbije i Kosova, prenosi RTK.

"Da ujedinjenju sa Preševom, Bujanovcem i Medveđom. Da međusobnom priznanju Kosova i Srbije, članstvu Kosova u Ujedinjenim nacijama i drugim međunarodnim organizacijama", napisao je Tači.

"Ne podeli, ne razmeni teritorija. Ostalo su lažne vesti", napisao je on.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Haradinaj: Granice i teritorija nisu tema

Izvor: SEEbiz.eu, 29.Avg.2018

PRIŠTINA - Premijer Kosova Ramuš Haradinaj ponovio je svoj i stav Vlade Kosova da su nemoguće podela Kosova i promena granica, prenosi Zeri...Pozicija vlade i moja je ova: težimo pravno obavezujućem sporazumu između dve države, recipročnom priznanju Kosova i Srbije, rekao je Haradinaj..."Granice...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.