Čeka se na odluku o pritvorenim Srbima

Izvor: RTS, 17.Dec.2018, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čeka se na odluku o pritvorenim Srbima

Kosovsko pravosuđe odlučuje o nastavku pritvora ili oslobađanju trojice Srba, koje kosovsko tužilaštvo sumnjiči da su umešani u ubistvo Olivera Ivanovića 16. januara u Kosovskoj Mitrovici. U Osnovnom sudu u Prištini održano je novo suđenje, ali će se na odluku čekati do kraja dana ili do sutra.
Odluka o novom suđenju doneta je nakon intervencije Apelacionog suda da se o njihovom ostanku u pritvoru >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ili oslobađanju ponovo odlučuje. Apelacioni sud je naložio preispitivanje odluke o pritvoru, jer nije bilo dovoljno dokaza za njihovo zadržavanje.

"Ponašanje specijalnog tužilaštva zaista predstavlja pravu sramotu", kaže advokat Dejan Vasić.
Advokat Miro Delević ističe da nije jasno kako su okrivljeni mogli da ostanu i dalje u pritvoru.
"Poništajem prestaju sve pravne posledice akta koji je donet", dodaje adokat Negovan Šaranović.
Nedeljko Spasojević, Dragiša Marković i Marko Rošić uhapšeni su prošlog meseca u policijskoj akciji u severnoj Mitrovici.
Tužilac Šukri Sulja rekao je ranije da tužilaštvo u ovom slučaju ima još oumnjičenih i da se za njima traga.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čeka se odluka o pritvorenim Srbima

Izvor: RTS, 17.Dec.2018

Kosovsko pravosuđe odlučuje o nastavku pritvora ili oslobađanju trojice Srba, koje kosovsko tužilaštvo sumnjiči da su umešani u ubistvo Olivera Ivanovića 16. januara u Kosovskoj Mitrovici. U Osnovnom sudu u Prištini održano je novo suđenje, ali će se na odluku čekati do kraja dana...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.