Bogdanović od UNMIK-a traži dogovor o izborima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Mar.2012, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdanović od UNMIK-a traži dogovor o izborima

ZVEČAN, PRIŠTINA -

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović uputio je danas pismo šefu UNMIK-a Faridu Zarifu u kojem je ukazao na neophodnost dogovora sa misijom UN o načinu organizovanja lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji.

"Izbori su raspisani na celoj teritoriji Srbije, a s obzirom na to da je južna pokrajina pod protektoratom UN, u skladu sa Rezolucijom 1244, neophodno je da se o načinu organizovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izbora postigne dogovor sa misijom UN-a na Kosovu i Metohiji", navedeno je u saopštenju kancelarije za medije vlade Srbije.

Odbornici četiri skupštine opštine sa severa Kosova zatražili su danas od Vlade Srbije da na teritoriji Kosova i Metohije budu održani i lokalni izbori 6. maja.

Dnevnik navodi da je Drevs u utorak u Kačaniku izrazio uverenje da će međunarodni mehanizmi na Kosovu i kosovska vlada uspeti da prebrode svaku moguću situaciju ako budu održani izborima na severu.

On je rekao da će Euleks, UNMIK i OEBS učiniti sve da ne dođe do pogoršanja bezbednosnog stanja.

Drevs je izrazio uverenje da će i vlada u Prištini "delovati vrlo odmereno i odgovorno".

Kosovske vlasti su najavile da će ako bude potrebno i silom sprečiti održavanje srpskih izbora na Kosovu.

Parlamentarni i lokalni izbori u Srbiji su zakazani za 6. maj.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.