Amfilohije: Vuk je bolestan!

Izvor: Vesti-online.com, 20.Okt.2011, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amfilohije: Vuk je bolestan!

Crnogorsko-primorski mitropolit Amfilohije Radović oštro je kritikovao izjavu Vuka Draškovića da Srbija treba da se odrekne Kosova smatrajući da je ona nepojmljiva normalnom ljudskom umu.

Jedini način na koji mogu da objasnim to što on priča jeste da mu odbijemo na bolest, pošto znam da u dubini duše tako ne misli - izjavio je za „Alo!“ mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije. Vuk Drašković kaže da je bolestan onaj ko propoveda laž.

Mitropolit Amfilohije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je političare koji bez pogovora prihvataju sve diktate koji stižu sa zapada nazvao "punoglavcima" i "euroslinavcima".

Prema njegovim rečima, Crkva će ostati uz narod i ako ga vlast ostavi kao što se dogodilo 1999. godine posle NATO bombardovanja.

- Vlast u Srbiji do sada je dosledna u odbrani Kosova, a videćemo da li će tako i ostati do kraja. Sada neki govore da je nužno da bude prihvaćena realnost na terenu, a ja im kažem da ta realnoist nije mera stvari jer je stvorena na zločinu - rekao je Amfilohije na predstavljanju svoje knjige "Pomenik novog kosovskog stradanja“, koja se bavi zločinima nad Srbima posle dolaska međunarodnih snaga na Kosovo 1999. godine.

Odgovarajući na Amfilohijeve optužbe, predsednik SPO Vuk Drašković je uzvratio istom merom.

- Bolestan je onaj ko propoveda laž i krivo se kune. To bi trebalo da zna vladika - odgovorio je lider SPO.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.