SDU: Nagodba Tužilaštva i Cece skandalozna

Izvor: S media, 12.Apr.2011, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDU: Nagodba Tužilaštva i Cece skandalozna

Socijaldemokratska unija (SDU) ocenila je danas da je nagodba Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i pevačice Svetlane - Cece Ražnatović "skandalozna" i da ozbiljno podriva pravosudni sistem Srbije.

"Zvuči potpuno neverovatno da posle istrage koja je trajala osam godina i podizanja optužnice za proneveru oko četiri i po miliona evra, optužena otkupi slobodu tri puta manjom sumom i boravkom u kućnom pritvoru u >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << narednih osam meseci", navodi SDU.

SDU ističe da se posle takve odluke Tužilaštva, postavlja pitanjeda li će i u ostalim aferama, a posebno u slučaju "pljačke" u rudniku Kolubara, biti pravljene slične nagodbe i da li je pravda u Srbiji zaista ista za javne ličnosti i za anonimne gradjane.

Cecine pare "idu" za škole i bolnice

Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazum opriznanju krivice sa Svetlanom Ražnatović i njenom sestrom Lidijom Ocokoljić po kome će one platiti državi 1,5 miliona evra i izdržavaće kaznu kućnog pritvora.

Ceca osam meseci u kućnom pritvoru!

Svetlana Ražnatović će, prema sporazumu sa tužilaštvom, u kućnom pritvoru provesti osam meseci, a Lidija Veličković-Ocokoljić šest meseci.

One su optužene da su od prodaje deset fudbalera kluba "Obilić"nezakonito pribavile četiri miliona nemačkih maraka i oko 3,5 miliona dolara od 14. avgusta 2000. do 21. maja 2003.

(Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SDU: Skandalozna nagodba

Izvor: Šumadija Press, 12.Apr.2011

Socijaldemokratska unija smatra da skandalozna nagodba koju je Više javno tužilaštvo napravilo sa Svetlanom Ražnatović ozbiljno podriva pravosudni sistem Republike Srbije.

Nastavak na Šumadija Press...

SDU: Skandalozna nagodba sa Cecom

Izvor: B92, 12.Apr.2011

Beograd -- Socijaldemokratska unija (SDU) ocenila je da je nagodba Tužilaštva i pevačice Svetlane Cece Ražnatović "skandalozna"...Prema oceni SDU, ova nagodba ozbiljno podriva pravosudni sistem Srbije..."Zvuči potpuno neverovatno da posle istrage koja je trajala osam godina i podizanja optužnice...

Nastavak na B92...

I Srbija ume da bude majka!

Izvor: Šumadija Press, 13.Apr.2011, 13:10

Iako joj je pretilo čak 12 godina zatvora, folk pevačica Svetlana Ražnatović sklopila je nagodbu sa tužilaštvom u Beogradu po kojoj će u kućnom pritvoru provesti osam meseci.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.