Srpska košarka nastavlja da srlja: Glupost vodi u propast

Izvor: Sportski Žurnal, 04.Okt.2012, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska košarka nastavlja da srlja: Glupost vodi u propast

Sportski žurnal je 26. maja upozorio na scenario po kome Srbija neće imati nijednog predstavnika u Evroligi.
Nešto kasnije, 9. juna, po ko zna koji put ukazali smo i da će nesloga dovesti do katanaca na mnogim klubovima.
Podsećamo vas na delove teksta koji, na žalost, svakim danom sve više dobijaju na aktuelnosti:
… Srblji su upotpunili šaradu. Pokazali su da liga ne treba da brine za svoju budućnost dok je naše nesloge. Jednake nesloge na kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << je Jadranska liga udarila temelje.
…Sada kada se odluka Evrolige teško može promeniti, jedino što je iz loše ljubljanske predstave za našu košarku važno je nesloga Srbalja zbog koje nam košarka tone od isplovljavanja na Jadran. Setimo se i tada je Evroliga bila faktor pritiska zbog kog su svi Srbi morali da zaplove. Jedno je sigurno, tendencija nesloge, vodi samo ka tome da će dobar bravar uskoro imati priliku da dobro zaradi u srpskoj košarci. Kako nam ide, nećemo dugo čekati na trenutak kad će na mnogim vratima naših klubova osvanuti katanci…
Tri meseca kasnije, ne samo da se nismo pomakli ni milimetar na bolje, već toliko srljamo da smo u situaciji smo da apelujemo na opštu mobilizaciju za spas srpske košarke. U svakom pogledu.
O zemlji koja je bila poznata po zlatnim medaljama, igračima koji su lideri osvajača evropskih klupskih takmičenja, u ta tri meseca pričalo se zbog toga:
• što nije znala kriterijume po kojima se određuje plasman na EP
• što se kao 24. plasirala na Evropsko prvenstvo
• što nam je reprezentativca zbog nepristojnih izjava o selektoru kaznio ruski klub
• što se između Crvene zvezde i Partizana vodio bratoubilački rat saopštenjima
• što su prvoligaški klubovi tražili da najviši rang takmičenja bude amaterski
A dok su se kod nas jedni svađali između sebe, a drugi bežali od odgovornosti i gledali sa strane, osnivači Jadranske lige (po trojica Hrvata i Slovenaca) su trljali ruke od zadovoljstva.
Jer, kako stvari stoje, bez mnogo truda skrajnuće Srbiju iz Evrolige. Zvezda je već izgubila na terenima gde Cedevita i Cibona mogu lakše do bodova nego Srbi.
Sa takvim startnim zaostatkom šanse za Evroligu joj se znatno smanjuju. Partizan je pobedio Zadar, ali je izgubio Vujoševića, u dobroj meri dekoncentrisanog i zbog dešavanja van terena. Radnički je na startu ispustio pobedu protiv Olimpije.
Nije ovde reč o ksenofobiji. Već o srpskoj gluposti. Nisu nam krivi ni Hrvati, ni Slovenci što su nam zamazali oči nebitnom funkcijom kontrolora Branka Jovanovića. Ne da nemamo nikog bitnog u FIBA i Evroligi, već ni na Jadranu.
Zapitajte se između Slovenaca i Srba na čijoj će strani biti Kamnikar u čijoj su nadležnosti sudije? Da li će Bilić biti apsolutno neutralan ili će, što je i logično „ničiju loptu” dodeliti Hrvatima? Svi oni zajedno žive od šićardžijskog ponašanja Srba, nedostatka zajedništva i strategije. Kako stvari stoje dugo će i lepo živeti.
Najviše trenutno brine ravnodušnost sa kojom se urušavanje naše košarke ovde u Srbiji posmatra. Čak i kad se neko od brojnih autoriteta oglasi u medijima, niko ne haje.
Krajnje je vreme da neko podvikne i okupi sve da rade u interesu srpske košarke. Jer, brod tone li tone…
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.