Srebrni košarkaši doputovali u Beograd

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Sep.2014, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srebrni košarkaši doputovali u Beograd

U Beograd su večeras doputovali članovi košarkaške reprezentacije Srbije, koja je osvojila srebrnu medalju na šampionatu sveta u Španiji, a na velikom uspehu zahvalio im je predsednik nacionalnog saveza Dragan Đilas, koji je istakao da je Srbija dokazala da je zemlja košarke.

Istakavši da je osvajanje drugog mesta izuzetno ostvarenje, Đilas je zahvalio i članovima stručnog štaba, na čelu sa selektorom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Aleksandrom Đorđevićem, koji su dva meseca svojih života posvetili Srbiji, kao i Vladi Srbije, koja je omogućila da se naša ekspedicija iz Madrida vrati čarter letom.

Kada smo odlazili sami smo platili put i išli smo starim "Boingom", a vratili smo se novim "Erbasom". Kada ste pobednici, svi vas vole, rekao je Đilas.

Đorđević: Svesni uspeha tek za 10 do 20 godina

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je večeras u Beogradu kako veruje da će tim biti svestan fantastičnog uspeha na prvenstvu sveta tek za 10 do 20 godina.

"Poslednjih dana svima se zahvaljujem. Pre svega hvala igračima i stručnom štabu, oni su tvorci ovog uspeha. Verujem da će ga biti svesni tek za 10 do 20 godina", kazao je Đorđević na konferenciji za medije na aerodromu Nikola Tesla.

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dejan Bodiroga istakao je da su svi ponosni na košarkaše.

"Ovo je fantastičan uspeh, ne samo rezultat, već način na koji smo stigli do njega. Momci su pokazali patriotitam, kvalitet i karakter. Imali su pravi odnos prema dresu reprezentacije, svi smo ponosni na njih", rekao je Bodiroga.

Kapiten Nenad Krstić, čije izlaganje su prekidali saigrači pesmom "Krle, ostani" posle najave povlačenja iz reprezentacije, kazao je da je ponosan što je deo sjajne ekipe.

"Zahvaljujem timu na podršci. Ovo je veliki uspeh srpske košarke", poručio je Krstić.

Miloš Teodosić, član idealne petorke ovogodišnjeg Mundobasketa, naglasio je da je za njega i saigrače "ovo neverovatan osećaj".

"Ostvarili smo sjajan uspeh, vratili košarku tamo gde joj je mesto. Dokazali smo da je Srbija zemlja košarke", rekao je Teodosić.

Ispred aerodromske zgrade, pored članova porodice i prijatelja, košarkaše je dočekala grupa navijača s nacionalnim obeležjima tražeći autograme i fotografisanje s njima.

Na 51. šampionatu sveta u Granadi, koji traje do 20. septembra, i srpski strelci osvojili su tri medalje i dve olimpijske vize za Rio 2016.

Zlatnu medalju osvojila je ženska reprezentacija vazdušnim pištoljem (Šekarić, Z. Arunović, Veličković), dok su bronze pripale ženskoj reprezentaciji vazdušnom puškom (Maksimović, Biserčić, Arunović) i muškoj reprezentaciji MK puškom 60 metaka ležeći (Pletikosić, Sebić, Mirosavljev).

I srpski rvač Davor Štefanek je u Taškentu osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 66 kilograma, donevši Srbiji prvo odličje na svetskim prvenstvima posle sedam godina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Košarkaški bogovi stigli u Beograd!

Izvor: Večernje novosti, 15.Sep.2014

U Beograd su doputovali članovi košarkaške reprezentcije Srbije, koja je osvojila srebrnu medalju na šampionatu sveta u Španiji, a na velikom uspehu zahvalio im je predsednik nacionalnog saveza Dragan Đilas, koji je istakao da je Srbija dokazala da je zemlja košarke. Istakavši da je osvajanje...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.