Spektakl u Subotici pripao Spartaku

Izvor: B92, 12.Feb.2024, 11:07

Spektakl u Subotici pripao Spartaku

U sjajnom ambijentu, pred ispunjenim tribinama "Dudove šume“, Spartak je u derbiju 21. kola Košarkaške lige Srbije savladao Zlatibor sa 79:71.

Subotičani su veliki korak ka pobedi napravili u trećoj četvrtini, da bi zatim u finišu overili trijumf.

Najzaslužniji za takav rasplet bio je Vojin Medarević sa 20 poena i 7 skokova, dvocifren učinak imao je još Marko Tejić – 11 poena, uz četiri skoka. Kod gostiju iz Čajetine istakao se Jan Rebec sa 22 poena, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od toga pet trojki iz sedam pokušaja, a pratio ga je Brano Đukanović sa 13 poena.

Vršac je pred svojim navijačima pobedio Dinamik – 98:93.

U jednoj od najboljih utakmica ove sezone, Vrščane su do pobede vodili Stefan Simić i Lemar Filips, obojica su ubacila po 26 poena.

Među Dorćolcima najraspoloženiji je bio Uroš Paunović sa 25 poena i pet asistencija, a Jovan Šljivančani je brojao do 17.

Lider na tabeli, sa pobedom više od prvih pratilaca – Spartaka i Vršca – ostala je Vojvodina koja je u dominantnoj predstavi srušila Tamiš rezultatom 100:65.

Strelce u novosadskom timu predvodio je tandem Amerikanaca - DŽered Kaningam sa 19 poena i Tajrel Ris sa 17, uz 10 skokova. Sa po 14 poena u Tamišu su se istakli Omar Pajić i Eron Trejsi.

U ostalim mečevima postignuti su sledeći rezultati: Čačak 94 – SDP Radnički 65:68, Metalac – Sloga 89:84, OKK Beograd – Sloboda 83:100, dok se dve utakmice igraju u ponedeljak: Zdravlje Leskovac od 15 časova dočekuje DŽoker, dok od 17 časova u Zemunu igraju Mladost i Novi Pazar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Subotica

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vrščani savladali Dinamik 98:93

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 12.Feb.2024

VRŠAC – Košarkaši Vršca, u okviru 21. kola Košarkaške lige Srbije, minulog vikenda u vršačkom Centru Millennium, savladali su ekipu Dinamika sa 98:93. Vrščani su stabilizovali igru u drugom poluvremenu, bili u konstantnom vođstvu, koje su Dorćolci ugrozili u dva navrata, kratkim preokretom...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Žestok otpor desetkovanog “Zdravlja”

Izvor: JUGpress.com, 13.Feb.2024, 09:03

LESKOVAC..Košarkaši „Zdravlja“, iako otpisani od mnogih, ušli su hrabro u utakmicu 21. kola Prve lige Srbije, s obzirom da su na duel sa „Džokerom“ iz Sombora izašli bez povređenih E. Harvija i Nikolića, bolesnog Đ. Jovića i donedavnog kapitena Andrejevića, koji je karijeru nastavio...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.