Ristić: Jesmo oslabljeni, ali košarka je timski sport

Izvor: B92, 27.Jul.2023, 16:33

Ristić: Jesmo oslabljeni, ali košarka je timski sport

Srpski centar Dušan Ristić prokomentarisao je ambicije nacionalnog tima nakon otkaza nekoliko najboljih igrača.

Srbija će na Mundobasketu igrati bez Nikole Jokića, Vasilija Micića i Nikole Kalinića.

Ristić je izjavio da nacionalna selekcija jeste oslabljena, ali da je košarka kolektivni sport u kom funkcionalan tim može da dođe do uspeha.

"Nema tu više šta da se priča, tako je, kako je. Najvažnije je da mi koji smo se okupili imamo veliku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << želju da nešto napravimo, neki bolji rezultat od onog što se desilo prošlog septembra na Evropskom prvenstvu. Baza je odlična atmosfera, a kasnije i kako ćemo da kliknemo na terenu. Ako nam to pođe za rukom, biće baš dobro", istakao je Ristić za "Sportklub".

Dodaje da Srbija ima šanse i pored toga što je oslabljena.

"Ne mogu da kažem da nismo oslabljeni, to je evidentno, ali, daj da ne smetnemo sa uma da je košarka kolektivni sport, a timska igra iznad svega. Nije malo primera pod obručima da je funkcionalni tim bacao u senku individualne kvalitete", zaključio je Ristić.

Srbija će na Svetskom prvenstvu igrati u grupi sa Kinom, Portorikom i Južnim Sudanom.

A tokom pripremnog perioda tim Svetislava Pešića odigraće pet utakmica – Grčka (8. avgust), Italija (9. avgust), Portoriko (16. avgust, Beograd), Kina (20. avgust) i Brazil (21. avgust).

Na startu SP "orlovi" će igrati 26. avgusta protiv Kine koju sa klupe predvodi bivši selektor Srbije Aleksandar Đorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.