Prekinuto košarkaško prvenstvo Bosne i Hercegovine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jan.2020, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekinuto košarkaško prvenstvo Bosne i Hercegovine

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine (BiH) prekinuo je šampionat, nakon što je, prema njihovom tumačenju, utakmica Igokea - Spars neregularno zakazana za danas u 19 sati.

Kako prenose lokalni mediji, utakmica je trebalo da bude odigrana proteklog vikenda, ali je odložena na zahtev Igokee zbog odigravanja meča u ABA ligi.

Komesar takmičenja Siniša Jakovljević je susret zakazao za danas bez saglasnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sarajevskog kluba, a Upravni odbor KS BiH je poništio tu odluku i praktično prekinuo prvenstvo, ističući da "nadležnost nad komesarom takmičenja u sezoni 2019/2020. ima kancelarija KS BiH".

Kako se navodi u dopisu koji je stigao klubovima, "došlo je do kršenja propozicija te je samim tim narušen kalendar i regularnost takmičenja prvenstva BiH" i "donosi odluka o prekidu Lige 12 i poništenja nominacija 14. kola između KK Igokea i KK Spars Realway, kao i svih nominacija 15. kola prvenstva BiH Lige 12 do okončanja sastanka i donošenja zaključka od UO KS BiH", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.