Oproštaj Milojevića od Mege: Asovi na okupu

Izvor: RTS, 10.Jun.2020, 07:24

Oproštaj Milojevića od Mege: Asovi na okupu

Trener Dejan Milojević oprostiće se od svog kluba Mega Bemksa na revijalnoj utakmicu na kojoj će učestvovati brojni košarkaški asovi čije su karijere bile povezane sa ovim klubom. Utakmica prvog tima i košarkaških asova koje će predvoditi Milojević igraće se u četvrtak od 20.15 na terenu dvorane "Mega Faktory".
Posle 10 godina provedenih u klubu, osam na mestu šefa stručnog štaba Mega >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Bemaxa, Dejan Milojević biće na dostojan način ispraćen iz sredine u kojoj se etablirao kao izuzetno kvalitetan trener.

U čast njegovog oproštaja od Mege gde je, osvajanjem trofeja Kupa Radivoja Koraća, plasmana u još tri finala i produkcije velikog broja vrhunskih igrača, ostavio neizbrisiv trag, biće organizovan revijalni meč koji će okupiti deo košarkaša sa kojima je Milojević sarađivao.
Za ekipu koju će sa klupe voditi Dejan Milojević, igraće Nenad Miljenović, Nikola Rebić, Jovan Novak, Ognjen Jaramaz, Nemanja Dangubić, Đorđe Simeunović, Rade Zagorac, Boris Savović, Marko Luković, Novica Veličković, Milenko Veljković, Nikola Janković, Stefan Fundić i Nikola Milojević.
Njima će se suprotstaviti sadašnji sastav Mega Bemaks na čelu sa novim trenerom Vladimirom Jovanovićem. Sastav će biti pojačan povremenim reprezentativcem Srbije Aleksom Avramovićem, koji je za Megu kao gost nastupao tokom 2012. godine. 
"Za ovu revijalnu utakmicu i oproštaj Dejana Milojevića od Mege vlada zaista veliko interesovanje. Međutim, zbog ograničenog kapaciteta hale, ali i propisanih mera od strane nadležnih organa usled celokupne zdravstvene situacije, ulaznica više nemamo u opticaju, sve su već podeljene prijateljima kluba", objašnjava Goran Ćakić, generalni menadžer Mega Bemaksa i naglašava da bez ulaznice neće biti dozvoljen ulazak u dvoranu.
Tokom osam sezona Dejan Milojević je ekipu predvodio na ukupno 345 utakmica  i ima 173 pobede. Prvi trofej u vitrine kluba doneo je osvajanjem Kupa Radivoja Koraća 2016. godine , a sa izuzetno mladim timovima, koji su nekada imali epitet i ubedljivo najmlađih u celoj Evropi, Milojević je sa Megom igrao u još tri finala, dva u Kupu Radivoja Koraća i jednom u ABA ligi.
Ipak, ono po čemu je najviše postao prepoznatljiv to je izvanredan rad sa mladim igračima čiji je talenat nepogrešivo pretvarao u kvalitet. Do ove godine čak 10 igrača iz dresa Mege draftovano je u NBA, a trenutno čak sedmorica igrača sa kojima je Milojević sarađivao u Megi nose dresove NBA klubova.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.