Košarkašice za RTS: Svaka od nas pruža maksimim na terenu

Izvor: RTS, 08.Jul.2019, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkašice za RTS: Svaka od nas pruža maksimim na terenu

Gošće Denevnika RTS-a, dame zbog kojih smo bili ponosni proteklih dana, devojke koje su dokazale da je Srbija "zemlja košarke": Marina Maljković, Sonja Petrović i Saša Čađo.
Ženska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Evropskom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prvenstvu. Ovo je druga medalja za Srbiju sa EP u poslednje četiri godine, pošto je prethodno srpski tim 2015. bio šampion Evrope.

Da li je činjenica da pre ovog prvenstva košarkašice nisu bile pod velikim pritiskom medija i javnosti što im je omogućilo da budu fokusirane?
"To je sve deo plan kako da se dođe do nekog uspeha. Svakome ko igra u svojoj zemlji je to ozbiljan pritisak, posebno kada je ta zemlja Srbija koja uvek očekuje medalju. Posebno smo obratili pažnju da igračice u pripremnom periodu imaju što veći mir", rekla je selektorka Srbije Marina Maljković.
Sonja Petrović je izabrana u idelanu petorku šampionata. Prve dve utakice u Zrenjaninu bile su bitne za psihologiju ekipe. Dve važne pobede posle kojih ste shvatile da možete daleko na šampionatu.
"Prva utakmica je bila bitna da se pervenstvo otvori pobedom jer ko zna kako bi sve dalje išlo da tu nismo probile led. Verujem da niko nije očekivao da će mo u toj grupi biti prve sa tri pobede", rekla je Petrović.
Saša, ono što navijače posebno impresionira je hemija u ekipi. Činjenica je da se borite od prvog do poslednjeg minuta. U čemu je tajna?
Velika je privilegija igrati za reprezentaciju. Dato ti je jedno veliko poverenje i svaka od nas to zna da ceni i hoće da pruži maksimim na terenu. Godinamo smo naučile da se držimo jedna za drugu. Kako igramo tako i treniramo, od prvog do poslednjeg minuta treninga mi se borimo i to pokušavamo da prenesemo na teren, rekla je Čađo.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.