Košarkaši VB na Olimpijskim igrama

Izvor: B92, 13.Mar.2011, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkaši VB na Olimpijskim igrama

Svetska košarkaška federacija (FIBA) dozvolila je muškoj i ženskoj reprezentaciji Velike Britanije da se takmiči sledeće godine na Olimpijskim igrama u Londonu.

Prema odluci Centralnog borda FIBA na sastanku u Lionu, britanski nacionalni timovi neće morati da igraju kvalifikacije za OI 2012.

Bord je doneo ovakvu odluku nakon što su britanski košarkaški zvaničnici obećali da će unaprediti ovaj sport u toj zemlji u narednom periodu.

Reprezentacije Velike Britanije, muška i ženska, kvalifikovale su se za Evropska prvenstva koja se igraju ove godine.
Pogledaj vesti o: London,   Olimpijske igre

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Britanci igraju basket u Londonu?!

Izvor: Sportal.rs, 13.Mar.2011

Ukoliko se čelnici košarkaških saveza Engleske, Velsa i Škotske dogovore o budućem zajedničkom nastupu pod zastavom Velike Britanije, onda će i njihove obe selekcije moći da igraju na Olimpijskim igrama u Londonu! Ovo je odluka Borda FIBA, koja je doneta na poslednjoj sednici održanoj u Lionu.

Nastavak na Sportal.rs...

Britanci obećali da će unaprediti košarku, igraju na OI

Izvor: Blic, 14.Mar.2011, 14:10

Svetska košarkaška federacija (FIBA) dozvolila je danas muškoj i ženskoj reprezentaciji Velike Britanije da se takmiči sledeće godine na Olimpijskim igrama u Londonu...Prema odluci Centralnog borda FIBA na današnjem sastanku u Lionu, britanski nacionalni timovi neće morati da igraju kvalifikacije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.