Konstantin: košarkaški spektakl na otvaranju Superlige

Izvor: JužneVesti.com, 26.Mar.2015, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konstantin: košarkaški spektakl na otvaranju Superlige

Košarkaši niškog Konstantina dočekaće u hali Čair u subotu 28. marta od 20 sati beogradski Partizan NIS u prvom kolu Superlige. Karte u prodaji po cenama od 300 i 500 dinara.

Ovog vikenda kreće superligaški karavan, a među putnicima je i četa Marka Cvetkovića. Prvi protivnik je tim koji je u ovom milenijumu više nego dominantan u tom karavanu.

Posle godinu dana pauze, Nišlije se ponovo vraćaju >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u "krem" srpske košarke. I to na zaista impresivan način. U nedavno završenoj Košarkaškoj ligi Srbije imali su 17 pobeda iz 22 utakmice, uz samo jedan poraz na domaćem terenu. Kao epilog sjajnih partija, došla je superligaška viza, overena 5 kola pre kraja lige.

Marko Cvetković radi odličan posao u Konstantinu. Za nepune tri sezone u klubu odradio je mnogo toga. Čvrsta disciplina, predan rad, maksimalan fokus, samo su neke od stavki koje je usadio u timsku svlačionicu.

Plodovi takvog rada mogu se videti na svakom koraku. Drugo mesto u KLS, učešće na završnom turniru Kupa, i na kraju plasman u Superligu. Iako je mlad trener, uživa respekt od mnogobrojnih kolega, koji su  tokom cele sezone imali samo reči hvale o popularnom Bingu.

Dolazi šampion države, ekipa o kojoj ne treba trošiti reči. Nadam se da će dosta publike doći i da ćemo se prikazati u najboljem izdanju. Mi smo spremni i bićemo kompletni. Naša šansa je neuigranost njihovog plejmejkera i njihovo traženje njegovo igre - kaže Cvetković.

Zajedništvo, timski duh, sloga, borba i požrtvovanost do poslednje kapi znoja – kvaliteti koji su se iskristalisali ove sezone i koji s punim pravom stoje uz ime Konstantina.

U timu nema glavnog igrača, najboljeg šutera, suverenog skakača, statistički su jako „nezanimljivi“, ali na terenu dišu kao jedan. Svako da najsitnijeg detalja zna koji su mu zadaci i u svakom meču se trudi da na svakom koraku ispoštuje za to.

Treba istaći i pomoćnog trenera Vladimira Zlatanovića, još jednog perspektivnog stručnjaka, koji je zadužen za skauting protivnika, i Dejana Živkovića, kome je glavna okupacija fizička sprema ekipe.

Ne pretimo Partizanu, ali nadam se da će puna hala i ime protivnika biti dovoljan motiv za moje igrače. Siguran sam da će ova dva kola iskoristiti da se uigra za plej-of u Jadranskoj ligi - dodao je Cvetković.

U Čair dolazi Partizan, najzvučnije ime srpske košarke. O kvalitetima Partizana ne treba trošiti reči. Imena poput Pavlovića, Mačvana, Milosavljevića, Tepića i košarkaški laici znaju. Kada se na ovu listu dodaju talentovani Murić, Milutinov, Andrić, Marinković uz najnoviju akviziciju Akojona jasno je da je reč o odličnoj ekipi, koju sa klupe predvodi mag košarke Dušan Vujošević.

Spektakl je zagarantovan, a na Nišlijama ostaje da konačno shvate da u njihovom gradu postoji sportski kolektiv, koji zavređuje njihov aplauz i poneku pokidanu glasnu žicu. Poseta je u dosadašnjem delu sezone, u odnosu na rezultate, bila mizerna, pa evo prilike za popravni...

Karte su u prodaji na biletarnici Čaira po cenama od 300 dinara za tribine i 500 za parter. U Konstantinu kažu da će se u prodaji naći 3.700 ulaznica.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.