Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jul.2016, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doboj: Košarkaši se družili s mališanima

Samo tri dana nakon što je potpisao ugovor s beogradskom Crvenom zvezdom, košarkaš Ognjen Kuzmić obradovao je polaznike Centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju u Doboju, s kojima se u petak družio na košarkaškom terenu na kojem je započeo karijeru.

"S trenerom Željkom Babićem prije neki dan smo razgovarali, pošto sam ovdje počeo da treniram košarku, i on je došao na ideju da organizujemo ovu >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << posjetu. Drago mi je da vidim da postoji ovakva ustanova u našem gradu", kazao je Kuzmić, koji je priznao da je nakon što je potpisao trogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom NBA karijera trenutno prošlost te će se fokusirati na beogradski tim, koji je velika ekipa.

Osim gorostasnog Kuzmića, rođenog Dobojlije, s omladincima se družio još jedan košarkaš, Bojan Šarčević, koji već deset godina igra u Finskoj, a koji kratki odmor takođe provodi u rodnom gradu.

"Okupili smo se zbog ovih divnih ljudi, kojima je potreban odnos nas vidljivo normalnih ljudi, da pokažemo suosjećajnost s njima i da ih uvedemo u društvo, da se ne osjećaju zapostavljeno, što je važno danas u društvu. Kako je u Evropi i svijetu, tako treba i kod nas da bude", rekao je Šarčević.

Polaznici Centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju znali su ko im dolazi u posjetu, pa nisu krili oduševljenje, a neki od njih dobili su i košarkaške dresove.

"Znam za dosta sportaša, Novak Đoković, Ronaldo i da ne nabrajam, ali i ovo je fenomenalno", iskrena je Suzana Pančić, koja nije krila uzbuđenje zbog susreta s košarkašima.

Zlatko Spasojević, direktor Centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju, rekao je da su se djeca veoma obradovala kada su čula da će sportisti doći i da uživaju u druženju.

Dvadesetšestogodišnji Kuzmić, koji je u karijeri između ostalih klubova igrao za američki Golden Stejt, grčki Panatinaikos, te branio boje reprezentacije Srbije, u Doboju boravi do 12. avgusta, kada će se pridružiti ekipi beogradske Crvene zvezde i početi pripreme za novu sezonu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.