DEFINITIVNO: FIBA ne priznaje ABA ligu!

Izvor: Prva.rs, 09.Mar.2015, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DEFINITIVNO: FIBA ne priznaje ABA ligu!

 FIBA je napravila prvi korak ka rušenju regionalnog takmičenja, što i definitivno menja sudbinu naše košarke. Za oko mesec dana znaće se dalji koraci FIBA, a kako saznajemo, tražiće se da se klubovi iza ABA lige vrate u nacionalne lige uz prohodnost u evropska takmičenja.  
Šta to znači? 
FIBA planira da već od oktobra 2015. godine sa početkom nove sezone, formira sopstvenu Evroligu, pandan aktuelnoj ULEB-ovoj. U takvom rasporedu snaga Jadranska liga postaje >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << višak, nepotrebno takmičenje, pa i sudije, recimo, više neće moći da dele pravdu na mečevima ABA lige, jer oni sude i na svetskim i evropskim prvenstvima koji se igraju pod patronatom FIBA.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Nova godina,   Evroliga

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.