FIBA više ne priznaje ABA ligu

Izvor: BanjalukaLive.com, 08.Mar.2015, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIBA više ne priznaje ABA ligu

Evropski ogranak Svjetske košarkaške federacije (FIBA) ukinuo je priznanje regionalne ABA lige. U saopštenju FIBA navodi se da je razlog ukidanja neslaganje pravila takmičenja sa generalnim statutom i pravilnikom federacije, piše B92. Ova odluka na snagu će stupiti na kraju sezone, nakon završetka aktuelnih evropskih kupova. Ovo ne remeti prohodnost finalista ABA plej-ofa u Evroligu sljedeće sezone, ali sve zavisi od >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << toga da li će tokom ljeta biti značajnijih promjena u odnosima tri strane (FIBA-ULEB-ABA timovi). Ova odluka prije svega utiče na status sudija, jer arbitri iz ABA lige, su pod patronatom FIBA, te tako sude na evropskim i svjetskim prvenstvima. FIBA je saopštila da ABA liga nije dostavila dovoljno informacija u vezi sa nekoliko tačaka u vezi sa svojim propozicijama. FIBA će tražiti od klubova da se vrate u regionalne lige i preko njih traže izlazak u evropska takmičenja, a ova organizacija planira da od sljedeće sezone pokrene svoju Evroligu, pandan aktuelnoj ULEB-ovoj. Srpski klubovi su nedavno izrazili svoju odanost ABA ligi, a čelnici ABA su za B92 rekli da nisu obaviješteni u vezi sa ovom odlukom FIBA. S druge strane, FIBA je priznala drugo regionalno takmičenje, Balkansku ligu (BIBL).
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FIBA više ne priznaje ABA ligu!

Izvor: Sportske.net, 08.Mar.2015

Ono što se danima nagoveštavalo, večeras je i potvrđeno - ABA liga više nije priznata od strane Svetske košarkaške federacije.

Nastavak na Sportske.net...

DEFINITIVNO: FIBA ne priznaje ABA ligu!

Izvor: Prva.rs, 09.Mar.2015, 13:07

 FIBA je napravila prvi korak ka rušenju regionalnog takmičenja, što i definitivno menja sudbinu naše košarke. Za oko mesec dana znaće se dalji koraci FIBA, a kako saznajemo, tražiće se da se klubovi iza ABA lige vrate u nacionalne lige uz prohodnost u evropska takmičenja.  . Šta to znači? . FIBA...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.