Poluvreme: Odlični Partizan gubi, Arsenal bez prilika došao do 1:0

Izvor: Blic, 08.Dec.2010, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poluvreme: Odlični Partizan gubi, Arsenal bez prilika došao do 1:0

Fudbaleri Partizana i Arsenala igraju meč na stadionu Emirejts u poslednjem kolu Lige šampiona. Arsenal vodi sa 1:0 golom Robina Van Persija iz jedanaesterca u 30. minutu meča.

Kleo će se jedini naći u špicu, a iza njega podršku će mu davati ofanzivni Stefan Babović i Almami Moreira, dok će verovatno teži deo posla obavljati Saša Ilić i Medo Kamara.

POLUVREME - Arsenal >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je iz jednog, jedinog šuta u okvir gola došao do vođstva. Trener Partizana Stanojević napravio je dobru taktiku koja je zbunila domaće. U punom razvoju igre, crno-beli su bili sasvim ravnopravni protivnici čak i posle jedanaesterca. Partizanu nedostaje hrabrosti u napadu i neko ko bi umeo da prati Moreiru i Klea.

45' - Opasna kontra Arsenala. Jovanović je ipak intervenisao ispred Šamaka. Korner za domaće, ništa.

44' - Krstajić je napravio krupnu grešku u odbrani ali je Šamak loše primio loptu, koju je potom ugrabio Stojković. Prava šteta bi bila da su domaći poveli sa 2:0 kada dve prave šanse nisu imali u prvom delu igre.

40' - Najbolji napad Partizana! Babović je vukao loptu na sredini terena a kako niko nije pratio Klea, on mu je uputio pas i centarfor Partizana je izbio sam pred Fabijanskog ali dosta iskosa sa desne strane. Probao je da odigra povratnu na Babovića ali je Skilaći izblokirao udarac, i propala je odlična polu-prilika gostiju.

37' - Još jedan bezazlen napad Arsenala. Sanja je centrirao Van Persiju a Holanđanin je slabo šutirao glavom. Kamara je sa 25 metara u narednoj akciji šutirao na gol Fabijanskog. Prvi pokušaj crno-belih da ugroze domaćina.

35' - Domaći su pokušali još jednom da dođu do Stojkovića ali se Nasri našao u ofsajdu. Primiruje se igra, što odgovara Partizanu. Prava je šteta što crno-belima nedostaje samopouzdanje koje recimo imaju Moreira i Kleo.

32' - Gol je probudio Arsenal. Sve češće su na polovini Partizana koji je po ko zna koji put jeftino primio gol i pokvario inače sjajan utisak iz prvog poluvremena.

30' - Penal za Arsenal koji Van Persi pretvara u 1:0! Taman su crno-beli uspostavili ravnotežu a Jovanović je u kaznenom prostoru dotakao Van Persija koji je pao kao pokošen. Uzalud je Krstajić protestovao kod sudije, "tobdžije" vode.

27' - Arsenal nikako ne pronalazi način da ugrozi Stojkovića. Aršavin je indisponiran, Nasri posustaje, a Šamak ne dobija adekvatne lopte. Možda najbolje prvo poluvreme Partizana u ovogodišnjoj LŠ.

24' - Gibs nije mogao da nastavi utakmicu, zamenio ga je Ebue. Partizan iznenađujuće preuzima inicijativu.

22' - Šamak se iskrao iza leđa odbrani crno-belih ali ga je sustigao Krstajić, i čak iznudio faul Marokanca u napadu. Moreira i dalje briljira na sredini terena ali to ništa ne vredi jer saigrači definitivno ne prate njegove zamisli.

19' - Prva prilika za Arsenal. Sanja i Nasri su dobro kombinovali na desnoj strani, Van Persi se ubacio u peterac ali je bio isuviše iskosa i šutirao je pored gola.

18' - Moreira i Nasri su za sada najbolji igrači utakmice. Partizan je imao dobar napad ali se Babović spetljao.

16' - Gibs je povredio Ahilovu tetivu i meč je prekinut na trenutak. Inače, Gibs je jedini Englez na terenu. Arsenal za sada bezopasan.

14' - Partizan počinje da forsira igru "na prvu" što ne prolazi, dok Arsenal i dalje ne pronalazi put do besposlenog Stojkovića.

12' - Kamara je za sada sa Savićem u potpunosti neutralisao Van Persija. Na drugoj strani, ni Nasri ne može kad poželi da prođe Lazevskog.

10' - Ponovo Moreira pravi haos na sredini terena. Tri lepa driblinga ali nema kome da doda na 30 metara od Fabijanskog. Van Persi na drugoj strani u ofsajdu.

7' - Moreira je fenomenalno poveo kontru, uputio izuzetan pas ka Kleu kojeg je u sprintu omeo Skilaći. Kleo je potom pogrešio u dodavanju. Puno je igrača Arsenala u napadu, tako da ima sasvim dovoljno prostora na njihovoj polovini za kontranapade Partizana.

5' - Lazevski je pomalo panično vratio loptu Stojkoviću ispred Aršavina, otklonjena je opasnost. Stiče se utisak da igrači Arsenala, kao i u Beogradu, žele da se sa loptom ušetaju u gol Partizana pa preteruju u driblinzima.

3' - Moreira je oduzeo loptu Vilšeru i Partizan je uspeo da dođe do šesnaesterca. Iako je Babović fauliran, Taljavento je pokazao da se igra nastavi. Savić je na poziciji desnog beka, umesto povređenih Miljkovića i Stevanovića.

1' - Arsenal je utakmicu započeo prodorima po desnoj strani preko Sanje i Nasrija. Partizan nikako da dođe do lopte.

Arsenal - Partizan 1:0

(Van Persi 30p)

Grad: London; Stadion: Emirejts, Gledalaca: 50.000, Sudija: Paolo Taljavento (Italija)

Arsenal: Fabijanski, Sanja, Koščielni, Skilaći, Gibs (Ebue), Nasri, Song, Denilson, Aršavin, Van Persi, Šamak.

Partizan: Stojković, Jovanović, Savić, Krstajić, Lazevski, Medo, Petrović, Moreira, Ilić, Babović, Kleo.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.