LDP: Hitna sednica Odbora zbog viza

Izvor: B92, 08.Maj.2011, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Hitna sednica Odbora zbog viza

Beograd -- Lider LDP-a Čedomir Jovanović zatražio hitnu sednicu Odbora za evropske integracije, posvećenu problemu talasa lažnih azilanata u zemlje EU.

U pismu predsednici Skupštine, Jovanović navodi da priliv lažnih azilanata u države EU ozbiljno ugrožava opstanak bezviznog režima između Srbije i država Šengen zone.

"Skupština se preko svog Odbora mora uključiti u rešavanje problema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji preti da nas vrati nekoliko koraka unazad u napredovanju prema kandidaturi za članstvo u EU", navodi se u pismu Slavice Đukić Dejanović.

Predsednik LDP je ocenio da ugroženost bezviznog režima za građane Srbije nije samo posledica tehničkih problema, i da bi u ovom momentu bilo najgore povlačiti panične poteze ili tragati samo za kratkoročnim rešenjima koja neće suštinski otkloniti problem.

"Dosadašnje izjave i stavovi izneti u javnosti, ne ulivaju sigurnost da će Vlada sama, sa svojim nadležnim telima, uspeti na pravi način da se suoči sa izazovom koji je pred zemljom", kazao je on.

Kako je ocenio, upozorenja koja stižu iz Brisela treba najozbiljnije shvatiti i promeniti atmosferu evropskih integracija.

U pismu se traži da sednca bude zakazana za utorak, 10. maj.

Dopis sa istim zahtevom upućen je i predsedniku Odbora za evropske integracije Laslu Vargi.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Vize

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.