Vučić ovog vikenda otvara dve fabrike u Nišu

Izvor: juGmedia, 26.Sep.2018, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić ovog vikenda otvara dve fabrike u Nišu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće u petak, 28. septembra svečanom otvaranju fabrike za proizvodnju rasvete „Cumtobel“, a u subotu otvaranju fabrike automobilskih komponenti „Imi“ u Niškoj Banji, navodi se u pozivu za svečano otvaranje fabrike koji je stigao novinarima.

U pozivu koji je novinarima stigao iz „Cumtobela“, piše da će svečanom otvaranju prisustvovati predsednik Srbije i predstavnici austrijske kompanije, austrijski zvaničnici i predstavnici >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << grada Niša, međutim, zvanične potvrde o otvaranju fabrika još nisu stigle iz kabineta predsednika i Gradske kuće, piše Beta.

Prema nedavnim izjavama šefa „Cumtobel grupacije“ Alfreda Feldera, u pogonu te kompanije u Nišu već je upošljeno 300 radnika, a kada fabrika bude radila punim kapacitetom biće ih do 1.000.

„Cumtobel“ je u otvaranje pogona u Nišu u kome će se proizvoditi sijalice i komponenete za rasvetu uložio 30 miliona evra. Filipinska Kompanija „Imi“ koja je izgrađena na „Loznom kalemu“ pored Niške Banje, proizvodiće elektronske auto-komponente, a u njenom pogonu biće upošljeno 1.250 radnika, od kojih 500 inženjera.

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fabrika "Cumtobel" zvanično počinje sa radom u petak, na otvaranju i Vučić

Izvor: JužneVesti.com, 26.Sep.2018

Kompanija "Cumtobel" u kojoj će se proizvoditi rasveta i koja je nedavno pokrenula deo proizvodnje u Nišu, u petak 28. septembra biće i zvanično otvorena, a prema najavama, na otvaranju će biti i predsednik Aleksandar Vučić, koji je ranije obećao da će inženjeri u ovoj fabrici imati platu 1.000...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.