Vranjske posle 23 godine prestaju da izlaze

Izvor: JužneVesti.com, 18.Sep.2017, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vranjske" posle 23 godine prestaju da izlaze

Nakon 23 godine neprekidnog izlaženja i 1.069 odštampanih brojeva, jedini nedeljnik na jugu Srbije, čuvene Novine Vranjske prestaju sa radom. Istovremeno vlasnik i glavni i odgovorni urednik Vukašin Obradović, obavestio je zaposlene da će biti ugašen i istoimeni portal.

Iako se već duže vreme spekuliše otome da ovaj nedeljnik poznat po kritičkom pisanju i istraživačkom novinarstvu trpi velike pritiske vlasti, niko nije verovao u ovakav scenario.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
Vukašin Obradović, nije dostupan za izjave, a zaposleni ne žele da komentarišu šta je dovelo do gašenja ovog lista.

Nezvanično saznajemo da je nakon činjenice da Vranjske nisu dobile novac za projekte, kojim su konkurisali za novac grada za sufinansiranje medija, zbog čega su pravdu potražili na sudu, već danima brojne inspekcije kontrolisale su poslovanje ovog medija.

Pretpostavlja se da će firma otići u stečaj, a zatim i u likvidaciju.

Poslednji broj Vranjskih izašao je prošle nedelje, 14. septembra, na naslovnoj strani bio je narodni poslanik SNS–a, Slaviša Bulatović povodom priče da su naprednjaci vatrometom zapalili šumu u Vranjskoj Banji.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.