Više od 200 učesnika na mirnoj Južnoj Moravi

Izvor: juGmedia, 15.Jul.2017, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 200 učesnika na mirnoj Južnoj Moravi

Ljubitelji Južne Morave i prelepe i pitome prirode, kao i zavisnici adrenalina krenuli su danas na spust od 8 kilometara od Sarajevskog mosta do Dobrotina, 12. put zaredom.

Okupuli su se mladi iz svih okolnih mesta, gumenim čamcima i s gumama od automobila i traktora

Iako nije bilo hladno vreme svega 200 najhrabrijih se latilo spusta, ali to nije, kako kažu učesnici i domaćini, umanjilo draž avanture iz koje se izlazi relaksirano, ispunjeno i – “mokro do >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << kože”.

Organiztor manifestacije je Dom kulture u Grdelici. Direktor Marko Trivunić kaže da je obala Južne Morave na toj deonici čista jer je tokom godine dva puta sakupljan otpad sa obale.

Osnovni cilj regate je promocija Grdeličke klisure, Južne Morave, Grdelice, druženja, a veoma važan faktor je ekologija”, kaže Trivunić.

Pravo sa cilja se ide na tradicionalni ručak u dvorištu Doma kulture, na pasulj i riblju čorbu iz kazana i kotlića. 

Inače, učesnici regate prošli su ispod 10 mostova na Južnoj Moravi, na kojima su se okupili brojni Grdeličani.

Dragan Marinković

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Održana Grdelička regata

Izvor: JUGpress.com, 15.Jul.2017

GRDELICA..Ispod Sarajevskog mosta na Južnoj Moravi  danas je održana 12. grdelička regata...Oko 200 učesnika na desetak improvizovanih plovila krenulo je niz reku sve do sela Dobrotin...Dobrog raspoloženja i vedrog duha bilo je na pretek...Jedini problem pravila je sama reka, jer na pojedinim delovima...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.