Izvor: JUGpress.com, 09.Sep.2019, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večeras počinje ,,Zlatni puž“

VRANJE

Vranje će narednih dana biti u znaku  6. Svetskog dečjeg festivala animiranog filma, „Zlatni puž 2019“.

Za ovu značajnu manifestaciju pristigla su 1.083 filma iz više od 80 zemalja.

Selekciona komisija je za zvanični program odabrala 76 filmova u dve kategorije.

Škola animiranog filma u Vranju ugostiće učesnike >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << iz Rusije, Izraela, Gruzije, Ukrajine i Srbije.

,,Žiri u sastavu Maks Epštajn, Marija Lendova i Narcisa Darijević Marković dodeliće po tri nagrade u svakoj kategoriji, zlatni, srebrni i bronzani puž. Biće uručeni Grand Prix za najbolji film prikazan na festivalu, nagrada za kameru Nikola Majdak, kao i specijalna priznanja žirija za filmove koji ostave poseban utisak“, rekao je direktor Škole animiranog fima u Vranju Miroslav Đerić, na današnjoj konferenciji za novinare.

Vranje se ponosi festivalom koji se uspešno već godinama organizuje, rekao je novinarima predsednik Skupštine grada Dejan Tričković.

„Veoma mi je drago što će se u Vranju okupiti filmski stvaraoci iz celog sveta, a posebno što su ti stvaraoci deca. Festival se finanasira sredstvima grada Vranja, a ove godine podršku su pružili i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i ambasada Izreala u Beogradu, na čemu smo im zahvalni“, rekao je Tričković.

Sama činjenica da je ovo 6. Svetski festival  animiranog filma govori o značaju manifestacije, istakla je gradska većnica Zorica Jović.

,,Zlatni puž je još jedna manifestacija po kojoj je grad Vranje prepoznatljiv ne samo u zemlji i okruženju, već i u svetu. ŠAF je jedna od retkih škola ovakvog tipa u kojoj se postižu najveći i najbolji rezultati sa veoma malim brojem zaposlenih. Grad Vranje se ponosi njihovim rezultatima i pruža bezrezervnu podršku u realizaciji festivala“, rekla je Jović.

Na konferenciji su govorili i predsednik i članovi žirija koji su izrazili zadovoljstvo što su u Vranju i što će biti u prilici da ocenjuju radove koje su stvarala deca.

Festival počinje večeras u 20 sati u Galeriji Narodnog muzeja i trajaće do 13. septembra.

Na otvaranju će govoriti gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.