Animirani “Zlatni puž” šesti put u Vranju

Izvor: JužneVesti.com, 09.Sep.2019, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Animirani “Zlatni puž” šesti put u Vranju

Na šestom Svetskom dečijem festivalu animiranog filma “Zlatni puž” koji će biti otvoren večeras od 20 sati u Galeriji Narodnog muzeja u Vranju i trajaće do 13. septembra, prikazaće se filmovi iz preko 80 zemalja, kažu iz Škole animiranog filma.

Za pet dana trajanja festivala, kažu organizatori, Škola animiranog filma ugostiće 48 učesnika iz Izraela, Rusije, Gruzije, Ukrajine i Srbije.

Na festival je prijavljeno 1.093 filma, od kojih je selekciona >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << komisija odabrala 76 koje će žiri da pogleda i odabere najbolje - kažu iz ŠAF-a.

Tročlani žiri čine Narcisa Darijević Marković, profesor filmske i TV režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, Marija Lendova direktorka, državne ustanove za kulturu i kinematografiju Ministarstva kulture Novosibirske regije i Maks Epstejn, profesor skulpture i animacije u umetničkim školama i akademijama i jedan od osnivača studija za animaciju Wild Kids u Izraelu.

Takođe, Tatiana Vokhmenseva iz Rusije održaće čas na kome će biti urađen jedan animirani film.

Sve projekcije održaće se u Galeriji i ulaz će biti slobodan.

Organizator festivala je Škola animiranog filma, pod pokroviteljstvom Grada, Ministarstva kulture i informisanja i Ambasade Izraela u Srbiji.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Večeras počinje ,,Zlatni puž“

Izvor: JUGpress.com, 09.Sep.2019

VRANJE..Vranje će narednih dana biti u znaku  6. Svetskog dečjeg festivala animiranog filma, „Zlatni puž 2019“...Za ovu značajnu manifestaciju pristigla su 1.083 filma iz više od 80 zemalja...Selekciona komisija je za zvanični program odabrala 76 filmova u dve kategorije...Škola animiranog...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.