Raspisani lokalni izbori

Izvor: juGmedia, 07.Mar.2016, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspisani lokalni izbori

LESKOVAC – Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković raspisala je u podne lokalne izbore koji će biti održani 24. aprila, a pola sata kasnije leskovačka Gradska izborna komsiija održala je svoju prvu sednicu u punom sastavu.

Jedinstveni birački spisak za područje grada Leskovca izložen je u zgradi Skupštine grada Leskovca, ulica Pana Đukića 11 >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << u kancelariji broj 22. Građane uvid mogu neposredno izvršiti svakog radnog dana u vremenu od 7 do 20 časova i subotom i nedeljom od 7 do 15 časova.

Članovi GIK-a su upoznati sa njihovim nadležnostima a usvojeni su i propisani obrasci za sprovođenje izbora za odbornike Skupštine grada Leskovca. Formirane su i radne grupe za izradu rokovnika za vršenje izbornih radnji.

Ovom prilikom, ustanovljeno je da birač može svojim potpisom podržati izbornu listu samo jednog predlagača, u slučaju Leskovca sa 75 odborničkih kandidata.

Potpis kojim birač podržava izbornu listu mora biti overen u skladu sa zakonom koji se uređuje overa potpisa, a visina naknade za overu utvrđena je na 50 dinara”, saopštio je predsednik Gradske izborne komisije Saša Mimčilović.

Izborna komisija sada mora da odredi i biračka mesta, pri čemu bi trebalo naročito da vodi računa o ravnomernoj raspoređenosti birača na biračkim mestima i o dostupnosti biračkog mesta biračima. Posao GIK-a je takođe da odredi biračke odbore I imenuje njihove članove i daje uputstva biračkim odborima u pogledu sprovođenja postupka izbora odbornika.

(Kraj) dum
Pogledaj vesti o: Zaječar,   Bor

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Utvrđeni izgled i sadržina obrazaca i glasačkog listića za izbor odbornika

Izvor: Kragujevac.rs, 07.Mar.2016

Gradska izborna komisija, na trećoj sednici, usvojila je zaključak o utvrđivanju oznake koju će nositi obrasci za sprovođenje izbora za odbornike Skupštine grada Kragujevca. Usvojena je i Odluka o izgledu i sadržini obrazaca i sadržini glasačkog listića...Članovi Gradske izborne Komisije doneli...

Nastavak na Kragujevac.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.