Radnicima Divljane isplaćene plate za 2020. godinu

Izvor: JužneVesti.com, 21.Jan.2021, 13:29

Radnicima "Divljane" isplaćene plate za 2020. godinu

Sve zaostale plate radnicima Dečijeg odmarališta "Divljana" za 2020. godinu isplaćene su, saopštavaju na gradskom sajtu, pa su radnici dobili i overene zdravstvene knjižice. Radnici su zadovoljni su režimom isplate i kažu da je ostalo da se isplati još poneka plata iz 2019. godine.

Višegodišnji problem sa isplatom plata za radnike dečijeg odmarališta kod Bele Palanke krenuo je sa mrtve tačke novembra 2019. godine, ali su se stvari marta prošle godine vratile na skoro >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << sami početak, jer im se u tom trenutku dugovalo najmanje 13 plata.

Osim neprimanja plata, problem za radnike je bila i neoverena zdravstvena knjižica, pa nisu mogli da odlaze kod doktora.

Krajem 2020. godine krenulo se opet sa isplatom zaostalih zarada, a sada su, kako obaveštavaju na gradskom sajtu, a neki od radnika i potvrđuju, isplaćene plate za prošlu godinu.

Svi radnici dobili su overene zdravstvene knjižice posle godinu i po dana koliko su bili bez zdravstvene zaštite zbog neisplaćenih zarada. Grad Niš obezbedio je sredstva za isplatu zaostalih zarada svim radnicima za 2020. godinu čime su stvoreni uslovi da radnici dobiju zdravstvene knjižice - saopštavaju iz grada.

Kako potvrđuju neki od radnika, knjižice su sada overene do 30. juna, a na račune su legle i zaostale plate.

Plate su isplaćene za 2020. godinu, to je očišćeno i očekujemo platu za decembar. Ostalo je za njih troje 3 - 4 minimalca iz 2019. godine, a većini je ostao decembar iz te godine - kaže radnik.

Podsetimo, u poslednjih godinu dana Grad je 4 puta iz budžeta pokrivao dugove ove ustanove.

Trenutno u odmaralištu, na osnovu ugovora sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije, borave 154 migranta, a prihvaćeno je i više od 40 stanovnika Bele Palanke čiji su domovi bili poplavljeni u poslednjem izlivanju Nišave.

U odmaralištu trenutno boravi još 19 stanovnika te opštine, dok su se ostali vratili u svoje domove.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.