Preko 500 pregleda tokom vikenda u Prokuplju, 3 osobe preminule

Izvor: JužneVesti.com, 30.Nov.2020, 12:35

Preko 500 pregleda tokom vikenda u Prokuplju, 3 osobe preminule

Tokom vikenda u dve kovid ambulante prokupačke Opšte bolnice pregledano je preko 150 pacijenata sa simptomima respiratornih infekcija koje upućuju na virus korona, dok je u istom periodu pomoć lekara u ambulanti Doma zdravlja pregledano 350 pacijenata. Za prethodna dva dana preminule su 3 osobe u Opštoj bolnici.

Od ukupnog broja pregledanih, 9 pacijenata je iz Doma zdravlja upućeno na dalje lečenje, dok je 38 osoba upućeno u kućnu izolaciju i oni imaju lakše simptome >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << bolesti.

Trenutno su u našoj ustanovi hospitalizovana 43 pacijenta, od kojih je 31 pozitivan na koronu. Za dva dana vikenda preminula su 3 kovid pacijenta, dok je 5 osoba zbog pogoršanja zdravstvenog stanja transportovano za niški Klinički centar – kažu u Bolnici.

Na kiseoničkoj potpori je u ovoj ustanovi priključeno 20 pacijenata, a većina obolelih dolazi u sve težem zdravstvenom stanju.

U Domu zdravlja u Kuršumliji testirano je 49 pacijenata sa simptomima korone, od kojih je kod 20 testiranjem potvrđeno da su pozitivni.
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.