Izvor: JUGpress.com, 03.Maj.2021, 15:52

Poverenica: Slobodni i nezavisni mediji

BEOGRAD

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković čestitala je danas Svetski dan slobode medija svim novinarima i novinarkama u Srbiji i istakla da su slobodni i nezavisni mediji ključna vrednost svakog demokratskog društva.

Brankica Janković je u pisanoj izjavi ocenila da sloboda medijskog izražavanja ne sme biti ugrožena, jer je od izuzetne važnosti za sve građane i građanke i da je zbog toga na državi obaveza i odgovornost da te vrednosti očuva i >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << zaštiti.

“Nedopustivo je da novinari i novinarke budu izloženi nasilju, i neophodno je da im se omogući bezbedan rad, jer niko ne treba da bude u strahu zato što obavlja svoj posao”, smatra poverenica.

Ona je istakla da su mediji moćna snaga u svakom društvu i imaju odgovornost u borbi protiv govora mržnje, diskriminatornih izjava i seksističkih stavova, koji u našem javnom prostoru postaju sve češći.

Navodeći da mediji imaju ključnu ulogu u oblikovanju stavova javnog mnjenja, Brankica Janković je naglasila da je obaveza svih koji rade u medijima profesionalno i odgovorno informisanje, uz stalno unapređivanje standarda izveštavanja koji promovišu toleranciju i međusobno uvažavanje.

Izvor: FoNet

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.