Počinje kupališna sezona na babušničkim bazenima

Izvor: JužneVesti.com, 12.Jun.2019, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje kupališna sezona na babušničkim bazenima

Besplatnim ulazom za sve posetioce od petka će kupališni kompleks u Babušnici početi sa radom, a ulaz se neće naplaćivati ni tokom vikenda. Cene ostaju nepromenjene u odnosu na prošlu godinu, pa će tako dnevna ulaznica koštati 120 dinara, a iznajmljivanje ležaljki i suncobrana 200 dinara.

Otvaranje bazena planirano je za petak od 10 sati, a dan ranije će se izvršiti tehnička proba bazena. Planirano je da radno vreme bazena bude od 10 do 19 sati.

Milan Stamenković, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << direktor Turističke organizacije Babušnica, koja gazduje kupališnim kompleksom, kaže da je tokom pauze odrađena potrebna rekonstrukcija.

Veliki radovi su urađeni na instalacijama bazena, rekonstruisan je pod malog bazena i novi vod za preliv vode na njemu, a reparirani su i motori za pumpe za oba bazena - kaže Stamenković.

Dugogodišnji problem za panelima za dogrevanje vode još nije rešen, iako su sredstva obezbeđena.

Projekat rekonstrukcije mašinskog bloka nije realizovan, sredstva su obezbeđena, ali je problem u pravno-imovinskim odnosima jednog manjeg dela kupališnog kompleksa. Imamo i projekat za novi bazen, ali iz istog razloga nismo u mogućnosti da ga sagradimo - kaže direktor.

Zatvaranje kupališne sezone u Babušnici diktiraju vremenski uslovi, pošto se varoš nalazi u planinskom području i hladan vazduh se noću spusti u kotlinu. Ukoliko ranije krene zahlađenje, bazen će raditi do kraja avgusta, a ako vremenski uslovi dozvole, radiće i do polovine septembra.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Svrljiški bazeni počinju sa radom od subote

Izvor: JužneVesti.com, 13.Jun.2019, 14:02

Najbolji svrljiški đaci, osobe sa invaliditetom i deca iz hraniteljskih porodica, kao i deca do 7 godina i ove sezone imaće besplatan ulaz na kupališnom kompleksu u Svrljigu. ..Bazen se otvara u subotu, 15. juna od 10 sati, ulaz je na dan otvaranja besplatan, a tokom sezone i cene ostaju nepromenjene,...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.