Novak Đoković Fondacija opremila vrtić “Leptirić“

Izvor: juGmedia, 09.Okt.2015, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak Đoković Fondacija opremila vrtić “Leptirić“

DIMITROVGRAD – Vrtić “Leptirić“ koji je danas otvoren, rekonstruisan sredstvima iz budžeta opštine, dok je Novak Djoković Fondacija , vrtić opremila najmodernijim nameštajem, igračkama i didaktičkim materijalom u vrednosti od 2,7 miliona dinara

“Leptirić“ je jedan od tri vrtića Predškolske ustanove “8. septembar“ i trenutno pohadja 109 mališana. Pre rekonstrukcije vrtić je bio u izuzetno lošem stanju sa krovom od azbestnih ploća, bez toaleta za decu >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << i bez igračaka i nameštaja.

„Cilj Fondacije je da deci obezbedi da vreme provedeno u predškolskim ustanovama bude što kvalitetnije, da provode vreme u edukativnim i kreativnim radionicama, družeći se sa svojim vršnjacima- rekla je predstavnica Novak Djoković Fondacije Bojana Rangelov.

Predsednik opštine Dimitrovgrad Zoran Djurov je rekao da je rekonstrukcija vrtića bila višegodišnji problem i da je inicijativa da se zameni krov pokrenut pre više od godinu dana kako bi deca i vaspitačice boravile u zdravom okruženju.

„Građevinski radovi su završeni u junu a opština je za te namene izdvojila 11,5 miliona dinara. Nedostajala su nam sredstva za nove igračke i nameštaj. Bila nam je potrebna pomoć prijatelja .Strateškog partnera i prijatelja pronašli smo u Novak Djoković Fondaciji koja je odmah prihvatila da deci kupi nove igračke i nameštaj- rekao je Đurov.

Direktorka Predškolske ustanove “8. septembar“ Sonja Kamenov se zahvalila partnerima na projektu, rekavši da je najveći poklon za sve koji su pomogli rekonstrukciju Leptirića“ upravo osmeh mališana i njihov prvi susret sa novim igračkama i nameštajem.

Ovo je samo jedan od projekata za unapredjenje predškolskih ustanova u kojima Novak Djoković Fondacija aktivno učestvuje.

kraj paz
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.