Leci upozoravaju na „Albanizaciju Niša“

Izvor: juGmedia, 19.Feb.2015, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leci upozoravaju na „Albanizaciju Niša“

NIŠ – U naselju Crveni pevac u Nišu i u Dušanovoj ulici jutros su osvanuli leci „Stop albanizaciji Niša“ nepoznatog autora u kojima se Nišlije upozoravaju na povećan broj Albanaca koji svoje prebivalište prijavljuju u tom gradu.

U niškoj Policijskoj službi Tanjugu je rečeno da su provere u vezi sa rasturanjem letaka u toku.

Nepoznati autori, pozivajući se na podatak sa lokalnog medija čije se ime ne navodi, ukazuju da je od januara do septembra 2010. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << blizu 11.000 Albanaca prijavilo svoje prebivalište na teritoriji gradske opštine Medijana.

U letku se podseća i na hapšenje policajaca u Merošini iste godine koji su, kako se dodaje, omogućili većem broju Albanaca da na osnovu lažnih dokumenata prijave

prebivalište na teritoriji te opštine.

Nepoznati autori podsećaju i na nedavnu izjavu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića „da je više od 60.000 Albanaca podnelo zahtev za izdavanje pasoša Srbije“.

Sve veći broj Albanki sa Kosova i Metohije porađa se u bolnicama u Vranju, Leskovcu i Nišu, navodi se dalje u tekstu i ukazuje da Albanci dolaze u tajnosti i preko posrednika pazare nekretnine, kao i „da su u poslednje vreme postali vlasnici oko 300 stambenih jedinica u Nišu“.

Nepoznati autori ukazuju „da im u tom poslu, na žalost, pomažu Srbi“.

U letku se kritikuju državni mediji koji prećutkuju ove podatke o kojima, kako kažu, „bruji Niš“.

Na kraju teksta oni postavljaju pitanje „da li smo spremni da ćutimo pred novom okupacijom“ zbog koje će ispašatai potomci.

Letak počinje futurističkim opisom „okupiranog“ Niša u kome dopire buka sa dzamije, gradom se vijore albanske zastave iako je Niš još u Srbiji, Albanska oslobodilačka armija poručuje da će preduzeti terorističke akcije ako vlasti Srbije ne pristanu da se Niš sa okolinom priključi albanskoj državi, na pijacama nema više srpskih seljaka, u gradskom autobusu se čuje svađa na albanskom jeziku, škola koja se nekada zvala „Vož Karđorđe“ sada nosi ime „Ismail Kadare“ i slično.

Na kraju, anonimni autor poručuje „Srbine, osvesti se“.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.