Košarkašima Zdravlja uručen pehar Druge lige

Izvor: JužneVesti.com, 19.Apr.2021, 10:18

Košarkašima Zdravlja uručen pehar Druge lige

Revijalnom utakmicom protiv selekcije Druge lige, košarkaši Zdravlja i zvanično su postali članovi KLS-a. Pojedinačne nagrade za najboljeg igrača i trenera u sezoni dobili su Eldan Bjelak i Lazar Spasić, a prelazni pehar Druge lige Leskovčanima je uručio potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dušan Projević.

Rezultat utakmice je svakako bio u drugom planu, ali je tim sastavljen od igrača iz ostalih klubova na kraju slavio rezultatom 82:74. Ipak, ono što je >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << obeležilo čitavu ceremeoniju je predaja pehara najboljem timu u sezoni 2020/21. Pojedinačne nagrade su dobili i MVP lige Eldan Bjelak, a za najboljeg trenera je proglašen je strateg Zdravlja Lazar Spasić.

Leskovčani se posle 13 godina vraćaju u društvo najboljih košarkaških timova, a igrači neće imati mnogo vremena za odmor, pošto će pripreme po rečima Spasića krenuti već 5. maja. Kapiten Milan Radivojević podiže pehar namenjen prvaku Druge lige; foto: M. M.

Ozbiljni timovi već sada imaju planove. Mi ćemo krenuti sa radom početkom maja, otežavajuća okolnost je to što su Napredak i Pirot ispali iz lige, pa nećemo imati ekipe sa kojima ćemo moći da igramo te pripremne utakmice. Najbitnije je napraviti bazu igrača i da eventualno u avgustu čekamo jednog ili dva igrača. Imamo obavezu prema svim ovim momcima da prvo s njima obavimo razgovore i to je razlog zašto mi ništa konkretnije nismo preduzeli - rekao je Spasić.

Trener Zdravlja je za Južne vesti dodao i da je on sa klubom produžio ugovor i da sada ima dovoljno vremena da napravi selekciju igrača koji će sledeće sezone nositi dres Zdravlja.

Svi u klubu, a najviše igrači se nadaju da će se od sledeće sezone publika vratiti u dvorane i da će, kao i u ranijem periodu, leskovački tim na domaćem terenu imati 6. igrača.

Podsetimo, Zdravlje će sledeće sezone biti jedini predstavnik juga u KLS-u, pošto su Napredak iz Aleksinca i Pirot ispali iz lige, a niški Fer Plej je u Drugoj ligi zauzeo treće mesto, jer su od drugoplasiranog Slodesa imali lošiji međusobni susret.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.