KLS: Pobeda Napretka, Pirot bez pobede 7 utakmica

Izvor: JužneVesti.com, 30.Nov.2020, 17:14

KLS: Pobeda Napretka, Pirot bez pobede 7 utakmica

Niz od tri poraza prekinuli su košarkaši aleksinačkog Napretka u utakmici protiv ekipe OKK Beograda (91:88) i time došli do četvrte pobede u ovoj sezoni Košarkaške lige Srbije. Šok terapija Piroćanaca i smena trenera za sada nije uspela, te su košarkaši Pirota zabeležili i 2. poraz sa novim trenerom, ovog puta u Vršcu (97:79), a ukupno 7. u nizu.

Od sjaja do propasti i nazad do sjaja odigrali su Aleksinčani još jednu utakmicu. Već u 13. minutu su imali prednost od ogromnih 26 poena razlike, ali su se gosti vratili u meč i do poluvremena smanjili prednost na samo 12 poena. Bolje su zaigrali košarkaši Beograda i u nastavku pa su u 36. minutu i poveli po prvi put na meču, ali serijom 10:4 domaćini su uspeli da preokrenu rezultat i dobiju meč.

Najbolji kod domaćih bio je Simeunović sa 22 poena i 15 skokova, a utakmicu je obeležila i povreda Milenka Veljkovića.

Imali su Piroćanci 5 poraza u nizu kada su se odlučili na smenu trenera, ali i sa novim šefom stručnog štaba nisu prekinuli crni niz.

Katastrofalno su započeli meč Piroćanci na gostovanju u Vršcu istoimenoj ekipi, pa su posle 13 minuta zaostajali čak 28 poena razlike (41:13). Do poluvremena su uspeli da smanje razliku, ali najviše što su prišli Vršcanima bilo je minus 9. Uz sjajan šut za 3 poena domaćini su mirno odigrali ostatak meča, pa je rezultat na kraju bio ubedljiv.

Bolji od ostalih kod Piroćanaca bili su Đorđević i Vranješ.

Nakon ovog kola Napredak se nalazi na 8. mestu sa 14 bodova, dok se Pirot sa samo 2 pobede nalazi na 12. mestu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.