Izvor: JUGpress.com, 05.Apr.2019, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I ovog vikenda besplatni preventivni pregledi

NIŠ

I ove nedelje, 8.aprila, građani će moći će da u ambulantama niškog Kliničkog centra obave besplatne preventivne zdravstvene preglede. – rečeno je danas na konferenciji za novinare  Kliničkom centru. Na ovaj način se nastavlja akcija Ministarstva zdravlja Republike Srbije koja je započela prošle godine i odvija se u saradnji sa zdravstvenim ustanovama širom zemlje, među kojima je i Klinički centar Niš. Cilj akcije je pobošljšanje zdravstvenog stanja stanovništva,  rana >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << dijagnostika i promocije prevencije

Ovog meseca nastavljaju se i pregledi na Klinici za bolesti uva, grla i nosa, a rukovodstvo ove Klinike realizovaće i novu akciju koja se odnosi na proveru glasa građanima proglasivši april mesecom glasa.

“Provera sluha, a sada i glasa kod građana obavljaće se u specijalističkim ambulantama Klinike za bolesti uva, grla i nosa, koje se nalaze u nekadašnjoj zgradi hirurških klinika, dok će u Centru za radiologiju, u novoj zgradi niškog Kliničkog centra, na nivou minus jedan, svi građani moći da izmere nivo šećera u krvi, visinu krvnog pritiska i da obave EKG pregled”, kazao je direktor Kliničkog centra, profesor dr Zoran Radovanović, koji je dodao da se poziv za preventivne preglede odnosi se ne samo na Nišlije, već na sve građane sa juga Srbije”,

Prošlog meseca, interesovanje građana za proveru zdravlja slušnog aparata bilo  veliko,  što se i očekivalo. Obavljeno je preko 700 pregleda i 500 audiometrija.

ORL klinika će i ovog meseca nastaviti promociju preventive, a april će biti posvećen proveri glasa i zdravlja larinksa.

“Glas je glavni alat za komunikaciju i zato je SZO proglasila 16. april Danom glasa i taj dan je posvećen baš glasu, te je zbog toga i kolegijum ORL klinike u dogovoru sa rukovodstvom KC Niš, proglasio ceo april, „mesecom glasa“.Plan je da lekari specijalisti otorinolaringologije, tokom čitavog meseca, svakog vikenda, nedeljom,u prepodnevnim časovima, od 8 do 15 sati, besplatno proveravaju zdravlje i funkciju glasa, istakao je profesor dr Dušan Milisavljević, direktor ORL klinike.

Osim u niškom Kliničkom centru, planirano je da se preventivni pregledi sluha i glasa, merenje nivoa šećera u krvi i merenje krvnog pristiska, ovog vikenda obavljaju istovremeno i u niškom

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.