Preventivni zdravstveni pregledi u nedelju u Domu zdravlja

Izvor: Megafon.co, 05.Apr.2019, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preventivni zdravstveni pregledi u nedelju u Domu zdravlja

Preventivni zdravstveni pregledi namenjeni građanima obaviće se u nedelju, 7. aprila, u periodu od 08:00 do 16:00 sati, a organizuje ih Dom zdravlja Niš po osmi put zaredom.
Preventivni zdravstveni pregledi – sprečiti bolest U centralnom holu Doma zdravlja će se meriti krvni pritisak i šećer u krvi, a kontrola sluha će se obavljati u prostorijama Odeljenja otorinolaringologije, koje se nalaze na petom spratu Doma zdravlja.
“Akcija se oganizuje u cilju ranog >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << otkrivanja bolesti i bez zakazivanja. Preventivni pregledi namenjeni su svim građanima, kako osiguranicima Republickog fonda za zdravstveno osiguranje, tako i onima koji nemaju zdravstveno osiguranje”, kažu iz niškog Doma zdravlja.
Preporuka Ministarstva zdravlja RS Svi zainteresovani građani mogu da urade preventivni pregled pregled krvnog pritiska, šećera u krvi i sluha. Ali i da od lekara dobiju važne informacije o mogućnostima prevencije i rane dijagnostike bolesti.
U toku akcije radiće se i podela promotivnog materijala. Nakon obavljenih preventivnih pregleda svaki pacijent dobiće izveštaj o zdravstvenom stanju. A oni kod kojih rezultati odstupaju od normalnih vrednosti, biće upućeni na dalje dijagnostičke procedure i lečenje.
Akcija se organizuje po preporuci Ministarstva zdravlja Republike Srbije.
 

Nastavak na Megafon.co...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.